Știri din Moldova

A demarat operațiunea „Centura de siguranță”

Autoritățile își concentrează eforturile asupra siguranței rutiere, demarând astăzi operațiunea “Centura de siguranță” pentru a verifica utilizarea centurii de siguranță și mecanismele de transportare a copiilor în mijloacele de transport.

Această operațiune are loc într-un moment crucial, în care accidentele rutiere continuă să fie o problemă majoră în întreaga lume. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în fiecare an, peste 1,3 milioane de oameni mor în accidente rutiere, iar 90% dintre aceste decese au loc în țările cu venituri medii și scăzute.

Utilizarea centurii de siguranță poate face diferența dintre viață și moarte în cazul unui accident rutier. Studiile arată că utilizarea centurii de siguranță poate reduce riscul de deces într-un accident rutier cu până la 50% pentru șofer și pasagerii din față și cu până la 75% pentru pasagerii din spate. Cu toate acestea, multe persoane încă nu poartă centura de siguranță în timpul conducerii.

În plus, transportarea copiilor în mașină poate fi foarte periculoasă dacă nu sunt luate măsurile adecvate de siguranță. Copiii trebuie să fie transportați în scaune auto adecvate vârstei lor și să fie fixați în mod corespunzător cu centurile de siguranță. Este important să se respecte regulile de siguranță rutieră pentru a proteja viețile copiilor noștri.

Operațiunea “Centura de siguranță” este o măsură importantă pentru a promova siguranța rutieră și a reduce numărul de accidente și decese cauzate de acestea. Încurajăm toți șoferii să ia în serios această operațiune și să respecte regulile de siguranță rutieră în mod constant, pentru a asigura că drumurile noastre sunt mai sigure pentru toți participanții la trafic.

Operațiunea „Centura de siguranță” va fi desfășurată timp de o săptămână, pe întreg teritoriul țării.a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!