Autoritățile acționează împotriva presupușilor traficanți de migranți ucraineni

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest în comun cu ofițerii Direcției Acțiuni Speciale la Frontieră, sub coordonarea Procuraturii raionului Ungheni au efectuat percheziții domiciliare în trei localități din nordul țării, în baza materialului probatoriu administrat într-o cauză penală privind organizarea migrației ilegale. Descinderile au avut loc ieri, 31 ianuarie 2024.

Acțiunile speciale de investigație au fost realizate cu suportul ofițerilor de investigații ai INI Nord, IP Ocnița și IP Dondușeni.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse a fost reținută o persoană în vârstă de 39 de ani, bănuită că ar fi organizat intrarea ilegală în R.Moldova a 10 cetățeni ucraineni. Străinii au declarat că le-au fost percepute taxe a câte 6000 dolari SUA pentru aceste activități ilicite.

Odată cu reținerea acestuia pentru 72 de ore, oamenii legii au ridicat și două automobile folosite la transportarea ucrainenilor, precum și mai multe dispozitive de comunicare la distanță folosite în comunicarea infracțională și alte probe relevante.

Persoana reținută beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii, iar cazul este cercetat în continuare de către poliţiştii de frontieră pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi identificării tuturor persoanelor implicate.

sursa pulsmedia.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!