Ce pot face Eu pentru Hâncești ?

Intr-adevăr,nu m-am gîndit  niciodată la acest lucru  înainte.Orașul meu natal nu este cu  nimic mai special. Este la fel ca milioanele de alte orașe de pe pământ. Așa credeam  înainte.

Dar întrebarea ma făcut să mă gândesc ce aș putea face pentru orașul meu. Tinerii de obicei visează la capitală sau orașe mai mari, uitând complet de orașul lor natal. Dar eu nu consider că este corect. Eu consider orașul Hîncești  un oraș special. Nici măcar nu e un oraș, mai degrabă un mecanism, o mic detaliu a unei mașini uriașe.

Stau și mă gîndesc ce mă unește cu acest oraș?. Poate anumite persoane, clădiri, străzi. Dar, numai parțial. Acum, pentru mine, Hîncești – este un întreg. La urma urmei, pentru fiecare din Noi  orașul în care s-a Născut și Trăiește  este ceva Magic. În Hîncești este tot ceea ce am – familia, prietenii, casa.

Mi-ar plăcea să fac ceva pentru a ajuta orașul. Primul lucru la care m-am gîndit – aș putea merge în zilele de sâmbătă (Субботник) să fac curățenie. Dar, din păcate, acestea nu se fac  în mod frecvent. Suntem cu clasa  întotdeauna implicați activ în zilele de lucru ale primăverii, dar acest lucru nu este de ajuns!.

De asemenea, aș putea face donații din banii mei de buzunar pentru o cauză bună. Pentru a ajuta persoanele neajutorate, de exemplu.Aș participa la evenimentele organizate în oraș și aș fi mai activă social.Pot să creez un blog personal și să scriu acolo despre Oamenii din Hîncești, să public Poze și multe altele.Chiar dacă sunt mică le fac Observație celor maturi cînd aruncă Gunoiul în locuri nepermise,Parchează neregulamentar,Fumează în locuri Publice,dar eu sunt mică ca să fiu luată în serios de alții.

După părerea mea, cel mai bun lucru care îl fac acum- este de a ajuta animalele fără adăpost. Cînd plec la școală mereu am în geantă ceva pentru ei gustos,iar unii din ei deja ma recunosc și dau din coadă cînd mă văd.Mă simt așa de Fericită.

Mai mult, dacă ar fi permis  să se organizeze arta stradală ar fi bine. In Europa, este foarte popular si nu este considerat ca act de huliganism.Desenele ar trebui să fie imagini originale, care împodobesc pereții caselor, garduri, bariere. Acesta este un lucru foarte frumos și original. Apoi orașul nostru ar putea deveni mult  mai unic și individual.

Sunt gata să particip la toate evenimentele organizate în orașul meu natal. La urma urmei, atunci când faci ceva, nu doar pentru tine, devii un pic mai fericit.

Maria Cebotari,Elevă.

Apreciază Munca Noastră !Susține echipa hn24 Fii Șeful Nostru !