Ciuciuleni ! Se întrețin dintr-o pensie de 350 lei și au grijă de Bunica de 82 ani.

Mulțumim patronii noștri: Alexandru Gomaniuc,Alina Sevastian,Sergiu Brăguță,Nina Cotovanu,Vlada Țoncu,Marina Dubceac,Diana Mereuță,Alexandru Botnari.Alina Ochișor,Familia Panfil. Doina,Crina Ciobanu,Alina Vivat,Rodjero Svetlana,Luminița Smoleanic,Ion,Doina,Ana Cichi,Marianna Cociu,Nicolae și Cristina Iusco,MY KL,   Susține echipa  HN24 

     

Astazi am cunoscut 2 copii, Maria si Tudor, frate si sora, copii cu o soarta diferita decit a celorlalti copii. Sunt din satul Ciuciuleni, rnul Hincesti. Nu au parinti, tatal i-a parasit multi ani in urma, iar de mama lor care a plecat la munca in Rusia de 4 ani in urma, nu stiu nimic. Pe linga faptul ca se intretin singuri dintr-o pensie de 350 de lei pe luna, o mai au in grija lor le bunica de 82 de ani care sta tintuita la pat….


Fetelor, mi s-a rupt inima, azi cind impreuna cu familia mea am fost in vizita la ei acasa….s-au bucurat nespus de mult ca le-am calcat pragul, ca am stat cu ei. Sa-i fi vazut cu cita bucurie in ochi ne raspundeau la intrebarile noastre:
Tudorel, ce vrei sa devii cind vei creste mare?…am primit un raspuns promt si increzut….sofer…
Tudorel dar stii ca….???
Nu am reusit sa finisez intrebarea…
Da, stiu, sa invat bine la scoala -a raspuns copilul.
Pe Maria, care deja a absolvit gimnaziul, am intrebat-o daca ar dori sa-si continuie invatatura….cu ochii tristi mi-a raspuns da, tare ar dori sa se faca bucatareasa, dar nu poate, nu are pe cine o lasa pe bunica….
Linga casa lor am vazut o mica gospodarie, citava gaini, puisori mici, si doi purceiusi la care Maria a mers sa le dea mincare. Am intrebat-o, de unde aveti purceii iar raspunsul m-a dat gata.


” Am fost la prasit la un om o saptamina de la 8 pina la 17.00, si el ne-a intrebat ce doriti sa va dau bani sau poate altceva….noi am ales purcelusi ca tare ne plac….la ca re Tudor adauga….da un purcel e al meu si unul al Mariei…” -asta au ales copiii dupa o saptamina de munca la prasit…
L-am intrebat pe Tudor ce si-ar dori vara asta, pe unde a mai fost vacanta asta….mi -a raspuns as vrea la tabara, darr….
Fetelor mi s-a rupt inima, am ramas fara cuvinte…dar baietii mei (caci i-am luat si pe ei) au mutit..
Fetelor, haideti sa ne mobilizam si sa ajutam acesti copii. Las mai jos coordonatele lor, sa-i ajuta care si cu ce poate.
Satul Ciuciuleni, rnul Hincesti
Reulet Maria tel.061172564

sursa: Zinaida Scripnic.

Apreciază Munca Noastră !Susține echipa hn24 Fii Șeful Nostru !