Știri din Moldova

„E-permis” permise eliberate în format online


Notice: Undefined index: query in /home/hn24/public_html/wp-content/plugins/facebook-video-embed/facebook-video-embed.php on line 63

Deprecated: parse_str(): Calling parse_str() without the result argument is deprecated in /home/hn24/public_html/wp-content/plugins/facebook-video-embed/facebook-video-embed.php on line 63

Notice: Undefined variable: v in /home/hn24/public_html/wp-content/plugins/facebook-video-embed/facebook-video-embed.php on line 64

Șase acte, inclusiv permise de acces în zona de frontieră pentru cetățenii Republicii Moldova și cei străini, permis de activitate în punctele frontierei de stat pentru persoane juridice, aviz pentru desfășurarea vânătorii, permis pentru accesul mijloacelor plutitoare în zona frontierei de stat și permis temporar la un punct de trecere a frontierei de stat, vor putea fi solicitate și eliberate gratuit în format online.

Poliția de Frontieră a lansat marți, 21 februarie, sistemul informațional „e-permis”, pentru crearea căruia statul a cheltuit 600 de mii de lei.

Noul sistem aliniază procedurile la bunele practici ale UE, iar permisele vor fi accesibile din ziua depunerii cererii.

Pentru a depune cererile online, cetățenii trebuie să acceseze pagina web a Poliției de frontieră, iar la rubrica „e-permis” să completeze un formular cu date personale.

Până în prezent, cererile erau depuse pe suport de hârtie, iar permisele erau eliberate de polițiștii de frontieră timp de 5 – 10 zile.

Menționăm că, pe parcursul anului 2022, Poliția de Frontieră a eliberat circa 28 de mii de acte permisive pe suport de hârtie.

Accesarea sistemului va fi posibilă de pe site-ul oficial al Poliției de Frontieră, la rubrica „E-PERMIS” sau acces direct pe link: www.epermis.border.gov.md. Este și un număr de contact: 022.264.562, unde se va răspunde la orice neclaritate privind folosirea E-PERMIS.

Evenimentul de lansare oficială a Sistemului Informațional „E-Permis” din gestiunea Poliției de Frontieră

 

sursa ziarulnational

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!