(Video-Foto)Educație Mediatică pentru Elevii din Hâncești

Centrul Media pentru Tineri a desfășurat un training de două zile  la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” in care a vorbit tinerilor despre Educația Mediatică, un subiect important și chiar o disciplină ce ar putea apărea în curând în școli.

Împreună cu formatorii de la CMT tinerii au aflat despre sursele de informare, au vorbit despre verificarea informațiilor și rolul jurnaliștilor. În cea de a doua zi au învățat despre informarea și influența rețelelor de socializare, dar și despre puterea imagini – ce uneori informează, iar alteori manipulează. La sfârșitul trainingului tinerii au realizat produse media – foto, video, text, pentru a înțelege mai bine cum funcționeaza masa media.

Trainingurile in Educație Mediatică sunt organizate de CMT, cu susținerea DW Akademie. Până în prezent echipa de formatori a oferit astfel de instruiri in peste 10 instituții de învățământ din toată țara.
CMT – Alina Găină

Cunosc câte ceva despre centrul media pentru tineri deja de cam 2-3 ani. Vineri și sâmbătă am participat la un training de-al lor legat de educația mediatică și despre jurnalism în sine. Am aflat lucruri noi. Despre puterea a4a. Despre social media. Cum sa nr informam corect și cum sa deosebim o știre adevărată de una falsă. Cum sa scris articole și sa facem fotografii reușite și de calitate. Cu toții ne-am simțit bine și ii așteptam cu mare drag din nou la Hâncești.
Liuba Manic (elevă) LT.Mihai Eminescu.

hn24 viber

 

 

Apreciază Munca Noastră !Susține echipa hn24 Fii Șeful Nostru !