GALA CONCURSULUI RAIONAL „FRUMOASĂ-I LIMBA NOASTRĂ” LA I EDIŢIE

Pentru elevii din raionul Hânceşti a fost creat un nou concurs literar „Frumoasă-i limba noastră”. Săptămâna trecută au fost desemnaţi lureaţii ediţiei a I-a.

Pentru a promova şi elogia limba română a fost creat un nou concurs raional. Acesta se datorează iniţiativei profesorului de limba şi literatura română Sergiu Ştefan de la GM Oneşti. În cadrul concursului au fost organizate trei runde la care concurenţii au demonstrat că sunt buni cunoscători ai  limbii române şi ştiu să comunice frumos. Probele concursului au fost afişate pe pagina de socializare a profesorului de limba şi literatura română. Desemenea elevii au avut posibilitate să recunoască operele scriitorilor români consacrate graiului matern. În cadrul rundei a III-a participanţii, la rândul lor, şi-au âmanifestat dragostea faţă de graiul matern prin creeaţiile proprii. Săptămâna trecută a fost organizată şi gala de premiere a laureaţilor, avându-i ca parteneri educaţionali Direcţia Învăţământ Hânceşti, comunitatea pedagogilor didactic.ro, iar în calitate de parteneri media – săptămânalul „Florile dalbe”, ziarul raional Curierul de Hânceşti, Radio Pro Mingir, Regional.md şi Univers Pedagogic Pro. Desemenea pentru a premierea laureaţilor cu o donaţie de carte au venit şi tinerele scriitoare Doina Strulea şi Liuba Sârbu. Pentru răspunsurile corecte şi original au fost desemnaţi ca laureaţi elevii: Elena Burcă şi Mihaela Solomon (LT „Universum”, Sărata Galbenă), Ana Vasluian, Greta Cornescu şi Cătălina Leaşcenco (GM Oneşti) şi Daniela Lazari (GM Mingir). „Este un concurs binevenit nouă, elevilor.

Ne motivează să vorbim corect limba română”, a precizat Daniela. Acest concurs a fost apreciat de către Şefa Direcţiei Învăţământ, dna Valentina Tonu, ca fiind o bună iniţiativă ce va fi susţinută şi în continuare. Aflând din informaţia postată pe saitul de socializare, Laurian Stănchescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România a calificat acest concurs drept plauzibilă încercare de elogiere a limbii române. „Am încercat să propunem un concurs cu o altă concepţie pentru a motiva tânăra generaţie să comunice corect în limba română, să înţeleagă semnificaţia acestui fapt. Ediţia următoare va fi organizată sub o altă formă şi regulamentul va fi postat în toamnă pe pagina de socializare a profesorului de română. E de apreciat curajul participanților şi aprecierea dată de către direcţia învăţământ şi alţi specialişti în domeniu. Le mulţumesc mut tinerelor autoare Doina Strulea şi Liuba Sârbu pentru sprijinul acordat prin donaţia de carte la premiere. Sper la ediţiile ulterioare să avem mai mulţi concurenţi”, a menţionat autorul concursului Sergiu Ştefan. Laureaţii au fost premiaţi cu diplome, set de carte şi premiu bănesc.

Vlad MANOLE pentru HN24

Donează pentru HN24 Susține activitatea noastră

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!