Incendiu în localitatea Sărăteni ! Un bărbat găsit parțial carbonizat

Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri în raionul Hâncești, localitatea Sărăteni. Arderea s-a produs într-o casă de locuit, unde flăcările au distrus mai multe bunuri, dar și lenjeria de pe pat. Tot, în camera afectată de către salvatori a fost depistat cadavrul parțial carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 47 de ani. Incendiul în locuința s-a autostins.

Cauza și circumstanțele producerii incendiilor urmează a fi stabilite.

În acest context IGSU, atenționează repetat oamenii să respecte regulile antiincendiare, special în perioada rece a anului. Astfel, pompierii îndeamnă oamenii să verifice permanent funcționalitatea sobelor și altor surse de încălzit pentru evitarea producerii incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Cetățenii sunt rugați să nu obtureze canalele de ventilare și să le curăță periodic, dar și să aerisească bine încăperile, unde are loc arderea.

Potrivit pompierilor, lucrurile combustibile și ușor inflamabile trebuie să fie înlăturate din preajma sobelor, iar lichidele ușor inflamabile, cum ar fi benzina sau motorina nu pot fi folosite pentru aprinderea focului în sobe.

Conform IGSU, în ultimele 24 de ore două persoane și-au pierdut viața în incendii.

Primul caz a avut loc pe data de 3 ianuarie în raionul Sîngerei, satul Dobrogea. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10:58. Potrivit informațiilor recepționate arderea a izbucnit într-o casă de locuit. La fața locului au intervenit echipele de pompieri din cadrul Direcției regionale căutare salvare nr.2. În timpul intervenției angajații IGSU au depistat cadavrul parțial carbonizat a unui bărbat în vârstă de 72 de ani. În urma incendiului focul a distrus bunuri materiale din interiorul unei odăi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!