LUNA OLIMPICĂ ORGANIZATĂ ŞI ÎN ŞCOLILE DIN RAION

Pe parcursul lunii mai în toate şcolile din raion s-au desfăşurt activităţi dedicate sportului. Luna Olimpică a fost un prilej de organizare a activităţilor sportive la nivel şi la Oneşti.

Deşi este ultima lună a anului şcolar, elevii şi profesorii au reuşit să-i dedice timp şi sportului. Luna olimpică este marcată de diferite competiţii organizate în instituţiile de învăţământ. Acestea au menirea de a motiva tânăra generaţie să practice sportul şi de a contribui ca şcoală să devină una prietenoasă copilului. În acest context, activităăţi sportive interesante au fost organizate în toate şcolile din raion. În Gimnaziul Oneşti activităţile au fost variate, ghidate fiind de profesorul de educaţie fizică Dumitru Moşneaga. Pe cît de voinici sunt viitorii olimpici au demonstrat-o băieţii prin ridicări la bara fixă, iar fetele la flotări. Orice sportiv trebuie să dovedească şi faptul că e un bun atlet.

De aceasta ne-am convins în cadrul alergărilor de viteză şi de rezistenţă. Ca să fie mai interesante şi variate competiţiile elevii s-au întrecut la săriturile în lungime de pe loc şi cu elan. Printre elevii cu cele mai bune rezultate s-au înscris Cristina Nicolau, Diana Roşca, Rusu Mihai din clasa a IX-a, Dumitru Grosu din clasa a VIII-a. Activităţile sportive s-au încheiat cu un meci amical de volei între echipa de profesori şi echipa de elevi, la care au demonstrat că ştiu să mânuiască mingea cu dibăcie. În rol de arbitru au fost chiar elevii clasei a VIII-a şi a IX-a. „A fost interesant să jucăm volei cu profesorii noştri. Ar fi bine şi pe vitor să se continue organizarea unor asemenea activităţi”, a precizat căpitanul echipei de volei a elevilor Alexandru Boghean. Competiţiile sportive au impact pozitiv asupra dezvoltării personalităţii elevilor, fapt care s-a confirmat şi în acest gimnaziu. Este un exemplu meritoriu organizarea lor în instituţiile de învăţământ.

Sergiu ŞTEFAN pentru HN24

Apreciază Munca Noastră !Susține echipa hn24 Fii Șeful Nostru !