Nereguli la Eurovision 2022! România a acordat defapt 12 puncte

TVR a publicat notele juriului din România la Eurovision Song Contest 2022. Conform documentului, Republicii Moldova i-au fost acordate 12 puncte.

La București s-au acordat 10 puncte Greciei. Pe locul 3 în lista juriului de peste Prut s-a clasat Polonia, care a obținut opt puncte, urmată de Olanda, Azerbaijan, Australia, Italia, Spania, Finlanda și Lituania.

Precizăm că acordare a câte zero puncte reciproc de către România și Republica Moldova la ESC 2022 a fost dur criticată de publicul din ambele țări, în special în contextul melodiei „Trenulețul”, calificată drept unionistă. Bucureștiul afirmă că în ultimul moment i s-a restricționat intrarea în direct, pe când organizatorii susțin că au depistat suspiciuni de fraudare a notelor la mai multe țări, au descalificat juriul și au anunțat alte punctaje, în funcție de un algoritm stabilit.

Șeful Teleradio Moldova a anunțat că atitudinea juriului din țara noastră nu este echivalent cu atitudinea Republicii Moldova față de România. Potrivit lui, „rămâne să înțelegem pe parcurs ce standarde înalte a avut juriul moldovean în opțiunile sale”.

Totodată, precizăm că și presa ucraineană raportează situații similare. Potrivit jurnaliștilor din țara vecină, Azerbaijan și Georgia susțin că au acordat 12 puncte Ucrainei, însă din cauza unor probleme tehnice nu s-au putut conecta la transmisiune, iar organizatorii au anunțat alt rezultat.

Organizatorul Eurovision 2022 anunță că a decis să elimine notele oferite de juriile din șase țări din cauza unor nereguli. Printre juriile descalificate se numără și juriul din România, alături de cele din Azerbaidjan, Georgia, Polonia, San Marino și Muntenegru, scrie ESCXTRA, publicație specializată în Eurovision.

Notele oferite de juriile din cele șase țări au fost eliminate, după ce un observator independent a declarat „tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări” la votul din semifinale.

„În analiza votului juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări.

Pentru a respecta instrucțiunile de vot ale concursului, EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu un istoric de vot similar).

Acest proces a fost recunoscut de către Monitorul Independent de Votare.

EBU ia extrem de în serios orice tentativă suspectă de manipulare a votului la Concursul Eurovision al Cântecului și are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă aceste voturi sunt sau nu susceptibile de a influența rezultatele și/sau rezultatul votului,” se arată în comunicatul oficial al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU).

sursa https://realitatea.md/nereguli-la-eurovision-2022-juriile-din-sase-tari-printre-care-una-vecina-cu-republica-moldova-au-fost-descalificate/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!