Operațiunea specială “Motociclistul” mai mulți conducători sancționați

Operațiunea specială “Motociclistul” în plină desfășurare. Pe parcursul a 24 ore, polițiștii au ridicat si evacuat la parcarea specială, 3 motociclete.

Polițiștii au stopat motocicletele pentru verificare. S-a stabilit că doar o motocicletă deținea numere de înmatriculare, conducătorii nu dispuneau de permise de conducere, revizia tehnică si asigurare. Fapt pentru care motocicletele au fost ridicate si evacuate la parcarea specială din mun.Hîncești.

Conducătorii auto s-au ales cu sancțiune în conformitate cu prevederile art.231 alin.(2) CC al RM. Polițiștii fiind deja în localitatea Sărăteni din raionul Hîncești au observat că pe stradă în întîmpinare se deplasa o motocicletă de model “Minsk” fără numere de înmatriculare.

Fiind stopat, conducătorul motocicletei a ignorat indicațiile legale ale angajaților poliției cît și semnalul special al gerofarului autospecialei de serviciu, şi a continuat deplasarea, fapt pentru care, polițiștii s-au deplasat după acea motocicletă.

La stoparea motocicletei , s-a stabilit că la volan se afla un bărbat în vârstă de 40 ani, în timpul discuției cu el s-a simțit un miros specific de alcool, iar la cerințele legale ale polițiștilor de a se urca în autospecială, bărbatul nu s-a subordonat, a opus rezistență cît şi ultragia cu cuvinte necenzurate angajații poliției. În cele din urmă, făptașul a fost imobilizat şi transportat la IP Hîncești, iar motocicleta a fost ridicată şi evacuată la parcarea specială.

Supus testului la alcoolemie cu aparatul “Drager” în aerul expirat s-a constatat o concentrație de alcool de 0,74 mg/l. Referitor la toate acțiunile şi inacțiunile bărbatului a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunei prevăzute de art 264′ alin.1 și 4 CP al RM. 2 cauze contravenționale prevăzute de art.336 CC al RM și art.353 alin.1 si 2 CC al RM. Informația a fost confirmată de către Ofițerul Superior de Presă al IP Hînceşti, Cristina Vicol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!