VideoExperiment ! Calitatea Apei la Hâncești. Testată la Săruri și Minerale.

Majoritatea locuitorilor orașului Hâncești consideră că  cea mai bună apă potabilă se găsește în izvoarele naturale. De aceea zilnic Hânceștenii formează uneori chiar și cozi după apa de izvor. HN24 vine cu un experiment prin care vom testa apa potabilă din izvoare,robinet și fîntâni la săruri și minerale.Tot în acest articol vom veni  cu idei și sugestii .Deci așa izvorul nr1.  Testat la săruri și minerale. Conform producătorilor Testului TDS norma este de 50-100 de unități pp. Izvorul nr 1 arată 610 unități depășind norma conform testului TDS de 5 ori.

Fîntîna de după Piața Villes – 760 de unități.Fîntîna de la Catedrală – 900 de unități arată testul. Izvorul nr 2 după testul TDS arată 850 unități. Fîntîna de la răscrucea drumurilor Leova (Leovskaia Razvilka) o fîntînă recomandată de mai mulți oameni.Poate la gust  apa și este gustoasă însă după săruri și minerale testul TDS arată 920 unități, vă reamintim că norma de unități ar fi 50-100.

Urmează fîntîna unde se alimentează o bună parte din locuitori dar și elevii de la Școala Profesională unde am constatat cea mai mare abatere de la normă X10 care ar fi aproximativ 1050 de unități. Am testat și alte fîntîni în oraș unde rezultatele sunt aproximativ aceleasi 1000- 1200 unități.  Și spre final apa de la robinet – 520 unități.Nici apa filtrată nu prea cîștigă teren,diferența fiind de cam 100 unități.

Deci rezultatele acestui experiment le vedeți și în imaginile video și nu e greu să ne dăm seama că totuși Apa de la robinet chiar dacă are un gust neobișnuit în unele locuri cîstigă în acest experiment. Cel mai bine totusi experții ne recomandă să fierbem apa,iar o metodă sigură ar fi sa o purificăm prin înghețare.

Un video experiment de Andrei.Culicov pentru HN24.

Donează pentru HN24 Susține activitatea noastră

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!