Ziua Copilului a fost Sărbătorită în Raionul Hâncești!

          Tradiţional în prima zi de iunie  întreaga ţară marchează Ziua Internaţională a Copilului. În raionul Hânceşti, cu sprijinul Autorităţilor Publice Locale(APL) au fost organizate activităţi variate, ceea ce a dat un ton vioi sărbătorii. Ziua de 1 iunie a fost un prilej de frumoasă odihnă atât pentru copii, cât şi pentru părinţii acestora.

          Bunăoară în comuna Sărata Galbenă săbătoarea a fost organizată chiar în faţa Casei de Cultură. Copiii de la grădiniţe şi de la LT „Universum” şi-au demonstrat talentul prin numerele artistice prezentate. Cu un mesaj de felicitare i-a bucurat şi primarul localităţii Mihai Lozovoi. „O minunată culoare” sărăbtorii i-a dat ansamblul de dansuri moderne „Ritmuri vesele” prin diverse dansuri ritmice, printre care hip-hop. Acest fapt se datorează şi măestriei coregrafului Eugenia Mîţu…

         O frumoasă atmosferă de sărbătoare a fost creată şi în satul Lăpuşna. Programul de sărbătoare a inclus şi starturi vesele la care au participat copiii împreună cu părinţii. Încoronat de succes şi aplauze, până la urmă a învins prietenia.

       Un program variat de sărbătoare a fost prezentat şi în satul Oneşti. Poezii cântece şi jocuri distractive au fost prezentate în curtea gimnaziului din localitate. Elevii de la mic la mare au pregătit numere artistice, ghidaţi de diriginţii lor şi directorul adjunct pentru educaţie Rodica Moşneaga. „A fost minunat. Am simţit o adevărată sărbătoare în sufletul nostru”, ne-au spus elevi claselor primare. În cadrul sărbătorii au fost organizate întreceri sportive la care au participat copilaşii cu părinţii lor. Şi picii de la grădiniţă şi-au organizat sărbătoarea cu un program variat. Evenimentul s-a încheiat cu surpriza dulce dăruită fiecarui copil.

Sergiu ŞTEFAN pentru HN24

Apreciază Munca Noastră !Susține echipa hn24 Fii Șeful Nostru !