5 lucruri imposibile pe care le face corpul tău în fiecare zi

5 lucruri imposibile pe care le face corpul tău în fiecare zi. Ce facem pentru a rămâne în viață? Respirăm și mâncăm și este de dorit ca aceste procese să aibă loc mai aproape de canapea și televizor. Dar corpurile noastre lucrează ore suplimentare și rezolvă în fiecare zi sarcini super-dificile despre care nici măcar nu știm.

1. Rinichii tăi gustă literalmente urina pentru toxine.

Gustul și receptorii olfactivi sunt concentrați nu numai în cap. În ultimii zece ani, cercetătorii, spre marea lor surpriză, au descoperit că aceste celule speciale sunt împrăștiate pe tot corpul, se află în țesuturile și organele noastre, cum ar fi rinichii, inima, coloana vertebrală și căile respiratorii superioare.

Există celule receptoare chiar și în celulele roșii din sânge. Inițial, experții credeau că acesta era un fel de defect anatomic, dar acum au o teorie mai interesantă: întregul nostru corp „gustă” în mod constant lumea din jurul nostru. Da, această concluzie sună ca o nebunie sau ca un fel de scenariu de film de groază, dar se poate dovedi adevărat.

Luați rinichii, de exemplu. Receptorii mirosului au fost găsiți în grupuri mici de celule renale numite macula densa. Aceste zone reglează rata de filtrare a sângelui și, prin urmare, rata de formare a urinei, cu toate acestea, prezența receptorilor de mai sus în aceste zone sugerează că literalmente „miros” urina și „o gustă”, realizând astfel un fel de analiză chimică .

Chiar și sângele nostru poate mirosi. Într-un experiment, oamenii de știință au plasat celulele sanguine pe o parte a unei camere și, pe de altă parte, un compus aromatic special care interacționează cu receptorii olfactivi ai celulelor sanguine. Și cu entuziasm (și poate cu groază) priviți cum celulele sanguine se apropie de sursa mirosului.

Acum țineți-vă, pentru că acum veți auzi ceva și mai ciudat.

Știi ce altceva mai are „simțul mirosului”? Sperma.

Se speculează că spermatozoizii își utilizează „receptorii olfactivi” pentru a găsi ovulul feminin. Ca niște câini de sânge.

2. Există de 1000 de ori mai multe sinapse în creierul nostru decât sunt stele în galaxia noastră.


Pentru o vreme, cercetătorii au crezut că există aproximativ 100 de miliarde de neuroni în creierul uman. Această teorie a fost dezmințită atunci când au efectuat cercetări directe și au constatat că numărul era mai aproape de 86 de miliarde.

Cu toate acestea, există și sinapse, conexiuni între neuroni care se conectează împreună și formează o rețea imensă care este mintea noastră.

Numărul total de sinapse este uluitor: 1.000.000.000.000.000.

Acest număr este de 1.000 de ori mai mare decât numărul de stele descoperite în galaxia Calea Lactee.

Creierul efectuează 20 de milioane de miliarde de operații pe secundă și, în comparație cu acesta, chiar și cele mai avansate computere arată foarte, foarte palide. În 2013, specialiștii japonezi, împreună cu specialiștii germani, au încercat să construiască o mașină capabilă să simuleze toată puterea de calcul care se află în craniul uman.
Folosind puterea a 82.944 de procesoare, specialiștii au reușit să obțină ceva care este comparabil ca putere cu o secundă din activitatea creierului nostru. Le-a luat 40 de minute să ajungă la o asemenea putere.

Și totuși, sunteți aici acum, citind acest site, și mai sunt 16 file deschise în browserul dvs. cu diferite site-uri de divertisment pe care urmează să le vizitați. Este ca și cum ai folosi colectorul mare de hadroni în bucătăria ta ca prăjitor de pâine.

3. Auzul dvs. este atât de sensibil încât poate simți temperatura.

Evoluția a încercat să rafineze urechile în așa fel încât să ne garanteze supraviețuirea într-o lume care era dominată de pisici cu dinți de sabie și de mamuți uriași.

În primul rând, are o formă ciudată: se presupune că toate aceste falduri ciudate, falduri în falduri și alte șanțuri ar trebui să ajute o persoană să determine mai bine din ce parte un prădător se strecoară pe el.

Nu ești încă surprins? Ce zici de asta: poți literalmente „auzi temperatura”. Da, se pare că există și astfel de fraze.

Pentru prima dată, o astfel de presupunere a fost prezentată de reprezentanții unei companii de publicitate britanice, care au încercat odată să afle dacă subiecții pot simți diferența dintre ceaiul fierbinte și cel rece turnat într-un pahar, ascultând doar sunetul băutura fiind turnată.
Rezultatele experimentului au fost uimitoare: 96% dintre voluntarii testați au determinat corect temperatura băuturii turnate. Nu ar fi putut fi o coincidență. Unii cred că toate acestea se pot datora diferitelor vâscozități ale lichidelor turnate.

Moleculele dintr-un lichid rece vibrează mai puțin viguros și sunt mai bine „lipite” una de cealaltă, în timp ce într-un lichid fierbinte se grăbesc ca nebunii. Și super urechile noastre sunt concepute pentru a auzi cât de leneși sunt moleculele din lichid.

4. Membrana mucoasă a stomacului este complet dizolvată de acid și restaurată de două ori pe săptămână.

Aceasta este o întrebare pe care fiecare persoană și-a pus-o cel puțin o dată: „De ce nu se digeră stomacul nostru?”

La urma urmei, stomacul, la urma urmei, produce în mod constant acid clorhidric mortal, care este folosit chiar și pentru murarea oțelului. Desigur, nu ai vrea să se întâmple așa ceva în interiorul corpului tău. Dar de ce stomacul rămâne intact?

Faptul este că stomacul nostru are o capacitate unică de regenerare. Iată cum funcționează: există celule speciale în stomac care produc mucus vâscos și bogat în proteine ​​pentru a vă proteja stomacul de acidul pe care îl folosește pentru a digera alimentele. Odată ce acidul și-a făcut treaba, celulele din stomac îl neutralizează cu bicarbonat alcalin și este excretat din organism.
Dar nici măcar propriul tău super-mucus nu este suficient pentru a da respingerea finală acidului. Stomacul încă se digeră. De aceea face treaba dificilă de auto-vindecare și trebuie să meargă mai repede decât dizolvarea. Treptat, stratul „uzat” de mucus din stomac este complet înlocuit de unul nou, iar acest lucru se întâmplă de două ori pe săptămână.

5. Puteți face cancer de o mie de ori pe parcursul zilei.

Racul este blestemul etern al neamului uman. Vă puteți abține de la alcool și țigări și puteți trăi cu o dietă de morcovi și verdeață toată viața, dar în cele din urmă șansele de a face cancer vor fi de 38% (la femei) și 43% (la bărbați). Este aproape la fel ca și cum ai arunca o monedă.
Acest lucru se datorează faptului că cancerul este uimitor de ușor de dezvoltat. Acest lucru se întâmplă atunci când în celulele care se nasc și mor, în medie, o dată la câteva zile, mutațiile se acumulează și se fixează, ceea ce o face agresivă. Această celulă începe să se împartă într-un ritm frenetic, ignorând mecanismul natural. Se transformă într-un ucigaș.

Cât de des se întâmplă acest lucru?

Se crede că fiecare dintre multele miliarde de celule din corpul tău primește zeci de mii de schimbări potențial periculoase în fiecare zi. Corpul tău este ca John McClain din Die Hard: ia loviturile cu fermitate, dar continuă să facă nenorocita de muncă grea.

Cu alte cuvinte, putem face cancer de cel puțin o mie de ori în fiecare zi.

Dar nu vă faceți griji. Enzimele speciale călătoresc prin corpul nostru, inspectând ADN-ul pentru mutații potențial periculoase care ar putea provoca cancer. Dacă există o problemă undeva și celulele aflate în procesul de replicare și-au transformat circuitele de replicare cu susul în jos (da, se întâmplă), atunci aceste enzime ajutătoare incredibile pot identifica problema și elibera un „patch” pentru ea înainte de a avea timp să crească într-o tumoare mortală.

Desigur, este posibil ca acest lucru să nu fie 100% eficient. Uneori, ceva se strecoară prin plasa de protecție și apoi apare o boală. Dar, având în vedere întregul potențial de prevenire a cancerului care este prevenit în fiecare zi, este sigur să spunem că corpul nostru este uimitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!