Știri din Hîncești

Incendiul de la Leușeni ! focul a nimicit 100 de ha de teren

Aseară pompierii IGSU au lichidat un focar de vegetație uscată în raionul – Hâncești, localitatea Leușeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:23. Potrivit informațiilor recepționate, o suprafață extinsă de teren a fost cuprinsă de flăcări.

La fața locului pentru lichidarea arderii au fost îndreptate două echipe de pompieri. Angajații IGSU au reușit lichidarea incendiului de vegetație uscată la ora 00:42. În urma arderii nu au fost raportate victime, iar focul a nimicit 100 de ha de teren.

Conform IGSU, în ultimele 24 de ore pompierii au lichidat 210 focare de ardere de vegetație uscată, fiind distruse 1190 de ha de teren.

De la începutul anului au fost înregistrate peste 6000 de intervenții la lichidarea focarelor de ardere de iarba uscată, în urma cărora au fost compromise de foc 43.730 de ha de teren.

În contextul prevenirii incendiilor cu caracter natural, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul nerespectării regulilor anti incendiare în condiții de umiditate redusă și vânt. Focarele de ardere se pot extinde cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții, afectând spații forestiere, terenuri agricole, precum și sectorul locativ. Pompierii îndeamnă cetățenii să nu aprindă gunoiul, vegetația uscată, dar și să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze la Serviciul 112.

sursa https://www.jurnal.md/ro/news/93fd553db2edf9df/100-de-hectare-de-iarba-uscata-au-fost-stinse-de-pompieri-la-leuseni.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!