Știri din Hîncești

Lupta continuă împotriva Tăierilor Ilegale de Lemn în Hîncești

Inspectorii de mediu din Hîncești au declanșat o operațiune pentru a verifica transportul de masă lemnoasă din zona, dar au dezvăluit o rețea de ilegalități.
În cadrul operațiunii de verificare, un autocamion Mercedes a fost descoperit transportând masă lemnoasă fără acte de proviniență. Surprinzător, șoferul a mărturisit că lemnul a fost tăiat ilegal din Cantonalul nr. 4 al Ocolului Silvic Buțeni, cu acordul pădurarului.

Inspectorii de mediu au decis să efectueze un control inopinat în Cantonalul nr. 4, unde au descoperit nu mai puțin de 12 cioate de diferite specii. Ca urmare a acestor dezvăluiri, au fost întocmite procese-verbale de contravenție pentru tăierea ilegală a lemnului, transportul masei lemnoase fără documente legale de proviniență și pentru persoana cu funcție de răspundere în paza și protecția fondului forestier.

Este important de menționat că pădurarul cantonului nr. 4 activiază în cadrul întreprinderii de doar 3 luni și se află pe un termen de probă.
🛑Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază că, cu toate eforturile depuse de inspectorii de mediu pentru a contracara furturile de masă lemnoasă, se pare că rețeaua infracțională este persistentă.

Îndemnăm autoritățile să acționeze rapid și ferm pentru a stopa acest ciclu nesfârșit de ilegalități în domeniul silviculturii și pentru a asigura o gestionare responsabilă a pădurilor noastre prețioase.

sursa Inspecția pentru Protecția Mediului Hîncești

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!