Predarea benevolă a armelor deținute ilegal la Hâncești

În contextul desfășurării Campaniei cu privire la sensibilizarea publicului privind predarea benevolă a armelor de foc, angajaţii Inspectoratului de Poliţie Hînceşti întreprind activități de sensibilizare a societăţii civile cu privire la pericolul generat de armele deţinute ilegal.
În cadrul activităţilor întreprinse astăzi, 16 noiembrie, locuitorii s. Mereşeni, Sarata- Galbenă şi Lăpuşna au beneficiat de informații utile cu privire la predarea benevolă a armelor deținute ilegal, fiindu-le distribuite și pliante informative în acest sens.
Deasemeni, li s-a adus spre cunoştinţă, că persoana care va preda benevol armele deținute ilegal va fi eliberată de răspundere penală sau contravențională. Arma va fi examinată și în cazul în care starea tehnică este bună și nu este în căutare penală este posibilă întocmirea unei permisiuni legale de a o avea în posesie.
Inspectorul de Poliție Hînceşti menționează că salută inițiativa cetățenilor de a preda benevol armele deținute ilegal, pentru a spori securitatea personală și a societății Republicii Moldova. Campania “Ajută Republica Moldova să devină o țară mai sigură” sprijinită financiar de Uniunea Europeană, este desfășurată începînd cu 2 noiembrie și va continua pînă la mijlocul lunii decembrie 2016.

hn24-preda-arma-binevol-2 hn24-preda-arma-binevol

sursa: Inspectoratului de Poliţie Hînceşti

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!