3 vînători sancționați de Inspectoratul de Poliție Hîncești

#Politiștii_IP_Hîncești în colaborare cu inspectorii IPM Hîncești desfășoară razii în vederea verificării #respectării_regulilor_de_vânătoare și #combaterii_braconajului și #tăierii_ilicite de arbori.
 
⚠️ Astfel, 2#colective_vânătorești – 2️⃣3️⃣ vânători – au fost verificate privind #respectarea_cotei stabilite de recoltare, #regulilor și #termenilor de vânătoare, deținerea #fișei_de_recoltare, #carnetului_de_vânător și #permisului_de_armă valabil.
 
❗❗❗În urma raziilor desfășurate au fost sancționați 3 vînători conform art. 128 alin.1 și alin.2 Cod Contravențional al RM.
? În această ordine de idei, reamintim principalele #reguli_de_securitate la vânătoare:
? #posesorul armei de vânătoare este responsabil de păstrarea corectă a armei și munițiilor;
? #arma poate fi purtată numai de către titularul permisului de armă;
? #posesorul armei de vânătoare este obligat să asigure integritatea armei și munițiilor aferente conform legislației în vigoare și actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne;
? #este_interzisă_tragerea și aflarea cu arma încărcată în localități sau în apropierea lor;
? #se_interzice categoric folosirea armelor cu defecte tehnice.
 
#Inspectoratul_de_poliție_Hincesti mizează pe #bunul_simț și manifestarea unei #responsabilități_sporite a vânătorilor în vederea respectării cerințelor esențiale de securitate în procesul mânuirii armelor de foc, precum și respectării regulilor de vânătoare pentru evitarea unor eventuale incidente și delicte.
#Vânatul fără autorizația corespunzătoare fie în perioada interzisă, fie în locurile interzise, fie cu unelte și metode nepermise (#braconajul), fie cu folosirea situației de serviciu, dacă acesta a cauzat daune ce depășesc 2️⃣0️⃣0️⃣ de unități convenționale, se pedepsește conform articolului 2️⃣3️⃣3️⃣ al Codului Penal al RM.
Donează pentru HN24 hn24 Susține activitatea noastră

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!