4 tineri reținuți cu 46 de pachețele cu droguri

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Ciocana, în cadrul măsurilor desfășurate privind combaterea criminalității pe sectorul deservit, au observat patru tineri care dădeau dovadă de un comportament suspect. Aceștia s-au dovedit a fi doi minori cu vârstele de 14 și 17 ani și doi tineri de 21 de ani, locuitori a capitalei. 

În cadrul procesului de documentare polițiștii au depistat asupra lor  46 pachețele din folie de staniol în care se afla conținut vegetal cu miros specific ,,Himari”. Tinerii au fost escortați la inspectoratul de poliție, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Totodată fiind anunțați și părinții minorilor să se prezinte la inspectoratul de poliție.

Toate pachețelele depistate asupra lor au fos ridicate, iar în cadrul acțiunilor procesual penale aceștia au comunicat că urmau să plaseze pachețele cu droguri în ascunzișuri ca ulterior sa fie comercializate. Este de menționat că aceștia nu sunt la prima abatere anterior fiind documentați contravențional și penal pentru comiterea furturilor.

În cazul în care le-ar fi reușit comercializarea drogurilor, erau să obțină un profit estimat la suma de 10 000 de lei.

Probele delicte depistate, au fost ridicate și sigilate conform procedurii și îndreptate în adresa CTC EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor.

Tinerii sunt cercetați în stare de libertate pentru  ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar  conform legislaţiei penale în vigoare ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!