Știri din Moldova

95% din procese verbale procesate. PAS câștigă detașat alegerile anticipate

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) obține majoritate parlamentară în cadrul alegerilor anticipate din 11 iulie, conform rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Conform informațiilor prezentate de CEC, după procesarea a 95% din procese verbale, PAS a acumulat 48,05% din voturi, iar BECS – 30,65%. Partidul Șor a acumulat, conform procesării a 90% din procesele verbale, 6,43%.

Blocul electoral Renato Usatîi se află sub pragul electoral, cu 4,30% și Platforma DA – cu 2,41%.

În urma distribuției mandatelor de parlamentari, PAS urmează să obțină 56 de fotolii, BECS ar intra în Parlament cu 37 de deputați, iar Partidul Șor cu 8.

Astăzi, 11 iulie 2021, în R. Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate, fiind cel de-al XI-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței. Cetățenii aleg o nouă componență a Parlamentului – organul reprezentativ suprem al poporului și unica autoritate legislativă a statului. Secțiile de votare din țară și-au început activitatea la ora 7:00 și s-au închis la ora 21:00, ora Moldovei.

3 287 140 cetățeni cu drept de vot au fost așteptați la urne să aleagă componența viitorului Parlament de la Chișinău, să decidă cine va ocupa cele 101 fotolii de deputat, pentru un mandat de 4 ani.

În cursă sunt înregistrați 23 de concurenți electorali, dintre care 20 de partide, 2 blocuri electorale și un candidat independent.

sursa zdg.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!