Știri din Hîncești

Acord de cooperare între DSE Hîncești și IPM Hîncești

Astăzi, Direcția Situații Excepționale Hîncești (DSE) și Inspecția pentru Protecția Mediului Hîncești (IPM Hîncești) au semnat un acord de cooperare cu privire la schimbul de informații și acțiuni comune pentru prevenirea incendiilor de vegetație și gestionarea corectă a deșeurilor.

Acest acord reprezintă un pas important în eforturile de protejare a mediului și a comunităților locale împotriva incendiilor de vegetație și a poluării provocate de arderea necontrolată a deșeurilor. Prin acest parteneriat, DSE și IPM Hîncești urmăresc să îmbunătățească cooperarea în identificarea și aplicarea măsurilor preventive și punitive împotriva celor care contribuie la astfel de incidente.

Printre principalele obiective ale acestui acord se numără:

Schimbul de informații relevante referitoare la potențialele riscuri de incendii de vegetație și arderea necontrolată a deșeurilor.
Stabilirea și aplicarea măsurilor de constrângere împotriva persoanelor vinovate de arderile ilegale și a celor care contribuie la poluarea mediului înconjurător.
Cooperarea în vederea creșterii gradului de conștientizare a comunității cu privire la riscurile asociate incendiilor de vegetație și a arderea necontrolată a deșeurilor.

Prin acest acord, DSE și IPM Hîncești subliniază importanța colaborării între autoritățile responsabile cu protecția mediului și gestionarea situațiilor de urgență în eforturile lor de a asigura un mediu sănătos și sigur pentru toți cetățenii.

Această inițiativă vine în contextul creșterii preocupărilor legate de impactul negativ al incendiilor de vegetație și a arderea necontrolată a deșeurilor asupra mediului înconjurător și sănătății publice. Prin consolidarea colaborării între DSE Hîncești și IPM Hîncești, se urmărește minimizarea acestor riscuri și protejarea resurselor naturale pentru generațiile viitoare.

IPM Hîncești în comun cu DSE Hîncești vor efctua raiduri de prevenire, depistare și contracarare a arderilor vegetației uscate și altor deșeuri, conform graficului stabilit de către conducătorii instituțiilor.

Acordul a fost semnat de către Șeful Direcției Situații Excepționale Hîncești Bucșa Octavian și Șeful Inspecției pentru Protecția Mediului Hîncești Vasile MORARU .
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!