Știri din Moldova

ANSA retrage un lot de pelmeni infectate cu Salmonella !

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează consumatorii că, conform rezultatelor de laborator, în probele de pelimeni ”Siberiene” a fost depistată Salmonela (Salmonella Infantis). Retragere Pelimeni ”Siberiene”/Пельменi ”Cибiрськi”

Conform documentelor de trasabilitate, produsul respectiv a fost importat în Republica Moldova de către agentul economic SRL ”EILKA-M”, mun. Chișinău, str. Calea Basarabiei, 42.
Astfel importatorul produsului menționat: SRL ”EILKA-M”, recheamă de la distribuitori şi din rețeaua de comerţ toate loturile de pelimeni ”Siberiene” cu data producerii 30.03.2023 şi care expiră la data de 26.09.2023.

Informații despre produs:
Denumire: Pelimeni ”Siberiene”/Пельменi ”Cибiрськi”;
Masa: comercializate în vrac, în cutii de 6 kg;
Data producerii şi expirării: 30.03.2023 – 26.09.2023;
Importator: SRL ”EILKA-M”, mun. Chișinău, str. Calea Basarabiei, 42;
Producător: OOO ”IUGFOOD”, Ucraina, or. Odessa, 65025;

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție la numărul:
Telefon: 0(22) 26 46 87;
Viber: 067675544;
Acțiunea este în desfășurare…

sursa:  Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!