ANTA continua acțiunile de monitorizare a răspândirii infecției COVID–19

ANTA continua acțiunile de monitorizare și informare în vederea protecției și prevenirii răspândirii infecției COVID–19 în transportul public.

Agenția Națională Transport Auto în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică, în perioada 22-28 martie curent, au continuat acțiunile de monitorizare și informare a publicului călător în vederea prevenirii răspîndirii infecției COVID-19 în transportul public, conform prevederilor Hotărîrii nr. 51 din 19.03.2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

 Acțiunile comune s-au desfășurat pe teritoriul a 21 augări și stații auto atît din mun. Chișinău cît și din centrele raionale din Nordul și Sudul țării, fiind supuse verificării 448 autobuze antrenate la deservirea rutelor interraionale, rutelor municipale, locale cît și transportul rutier de persoane în regim de taxi.

În cadrul verificărilor s-a constatat că unitățile de transport sunt asigurate cu dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, conducătorii auto și pasagerii poartă măștile de protecție, iar din cauza  fluxului mic de călători, în autobuze e posibilă păstrarea distanței sociale.

De asemenea, atît administrația autogărilor cît și operatorii de transport rutier, au asigurat personalul autogărilor care deservesc pasagerii cu echipament de protecție precum măști, mănuși, dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, iar conducătorii auto antrenați la deservirea rutelor regulate raionale și interraionale, purtau măști de protecție, la fel ca și pasagerii care erau transportați.

Astfel, în contextul executării sarcinilor stabilite prin Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică  nr. 51 din 19.03.2021, Agenția Națională Transport Auto în comun cu autorităţile publice responsabile, vor continua monitorizarea respectării de către angajații autogărilor, conducătorii auto și a pasagerilor transportați, a condițiilor impuse de către CNESP în vederea prevenirii infecției Covid-19.

Atenționăm – persoanele fizice și persoanele juridice care nu se vor conforma măsurilor indicate supra, riscă să fie trase la răspundere contravențională conform prevederilor legislației în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!