Știri din Hîncești

Astăzi este ultima zi de depunere a actelor pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral

Astăzi este ultima zi de depunere a actelor pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral și modificarea listei de candidați

Comisia Electorală Centrală anunță că astăzi, 6 octombrie 2023, este ultima zi când pot fi depuse actele pentru înregistrare în calitate de concurent electoral la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Consiliile electorale de circumscripție au la dispoziție 7 zile pentru examinarea dosarelor și pentru a înregistra sau a refuza înregistrarea în cursa electorală.

De asemenea, concurenții electorali înregistrați pot face astăzi ultimele modificări în listele de candidați, prin solicitarea înlocuirii unui candidat din listă prin retragerea acestuia și desemnarea unui alt candidat, dar și prin completarea listei.

Totodată, menționăm că partidele politice și blocurile electorale au dreptul să solicite, cel târziu cu 10 zile înainte de ziua alegerilor, adică până la 26 octombrie 2023, modificări în lista de candidați prin schimbarea locului de ordine sau excluderea (retragerea) candidatului sau să retragă întreaga listă de candidați. Consiliul electoral de circumscripție, în cel mult 3 zile de la data depunerii cererii, adoptă hotărârea privind modificarea listei de candidați a concurentului.

Mai multe informații despre alegeri puteți vedea pe pagina web a Comisiei www.cec.md, rubrica „Alegeri locale generale 2023”.

sursa cec.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!