Știri din Hîncești

Astăzi în localitatea Mingir

Poză din localitatea Mingir, după furtuna de astăzi.

 

comunicat SHS

📌COMUNICAT

☑Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) comunică următoarele: în seara zilei de ieri (25.07.2023) spre Republica Moldova s-a deplasat un front atmosferic rece și în contrastele de temperaturi înalte a contribuit la schimbarea bruscă a vremii, care s-a caracterizat prin averse slabe, descărcări electrice, intensificări de vânt și vijelie.

În acest context SHS a luat toate măsurile de rigoare conform protocolului și a transmis o avertizare meteorologică privind instabilitatea atmosferică. Avertizarea a fost transmisă la 20.25 către toate entitățile beneficiare conform Schemei de difuzare a informației, iar frontul menționat și-a început manifestarea în jurul orelor 21.30, deci populația a fost atenționată cu cel puțin o oră înainte de a începe furtuna.
Menționăm, suntem în perioada de vară când sunt frecvente astfel de schimbări a vremii, avertizările privind instabilitatea atmosferică se emit cu maximum 6 ore anticipare, iar durata cea mia mică de anticipare fiind de 10-15 minute, conform protocolului.

 

Astfel, avertizarea a fost trimisă cu o oră înaintea de a începe furtuna, deoarece se verifică tehnic probabilitatea declanșării fenomenului și gradul de periculozitate, care nu putea fi prevăzut cu 24 de ore sau mai devreme de ora transmisă. Menționăm că în prognoza pentru ziua de ieri (25.07) s-a indicat că se prevăd averse slabe însoțite de descărcări electrice și izolat cu intensificări de vânt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!