Aur pentru Nicolae Bucșa din Hîncești, la Turneul de Box de la Tiraspol.

 

   

În perioada 14-17 februarie 2018 în or. Tiraspol s-a desfășurat Turneul Internațional de box între tineret în Memoriam antrenorului emerit V.I. Podubnăi, la care au participat pugiliști din, Ucraina, Belorusia și Moldova.Printre acești pugiliști au participat și boxerii Școlii de sporturi raionale Hâncești: Vition Cristian (antrenor- Moșneaguța Igor), Laurențiu Ivanov (antrenor- Zamăneagră Grigore) și Bucșa Nicolae (antrenor-Untilă Igor).

Vition Cristian în faza finală a cedat la puncte în fața boxerului din Comrat, luptând în categoria de 49 kg unde a obținut medalie de argint, iar Laurențiu Ivanov învinge încrezut prima luptă cu pugilistului din Chișinău, apoi în finală după o luptă mai dificilă cedează în fața boxerul din Bălți cu verdictului arbitrilor de 1-2, astfel obținând și el medalie de argint.


Din spusele antrenorului Moșneaguța Igor „situația a fost una dubioasă și arbitrajul controversat dar mica dezamăgirea nu a descurajat echipa noastră și la Campionatul național o să demonstrăm că totuși suntem cei mai buni”.


Unica medalie de aur este câștigată de către Bucșa Nicolae care în calificări învinge încrezut boxerul din Tiraspol cu 3-0, iar în final la fel luptă cu un pugilist din Tiraspol, candidat în maieștri ai sportului, Campion al RM și medaliat cu bronz la Campionatul European, unde într-o bătălie grea Nicolae demonstrează că este pregătit la maxim și face față oricărui adversar, învingând cu scorul de 3-0.Bravo! pentru Nicolae și antrenorului său.
Dl Moșneaguță a menționat că evoluția a fost una bună și că a rămas mândru de prestația pugiliștilor hânceșteni și le dorește tărie și ambiție multă pentru a realiza scopuri și mai mari.

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!