Bărbat prins la vama Leușeni cu o armă nedeclarată

Vameșii de la PTF Leușeni au prevenit în jurul orei 01:00 o tentativă de transportare ilicită a unei arme. Potrivit informațiilor, cazul a fost înregistrat pe sensul de ieșire din țară, când, pentru controlul de specialitate s-a prezentat un autocar cu numere de înregistrare în Republica Moldova, care transporta colete și transmisiuni neînsoțite din Republica Moldova spre Franța.

Din informații, șoferii autocarului au optat pentru coridorul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat.

În baza analizei de risc, vameșii au dispus realizarea controlului vamal de specialitate, utilizând dispozitivele speciale de control aflate în dotarea vămii (sistemul de scanare cu raze X), dar în prealabil unul din șoferi auzind despre decizia funcționarilor vamali a ieșit din autocar”, se arată în nota informativă a Serviciului Vamal.

Vameșii au observat că bărbatul ascunde ceva sub haine și ca rezultat a fost luată decizia realizării controlului corporal.

„În rezultat a fost depistată sub haine o armă în stare dezasamblată, nedeclarată și ascunsă de controlul vamal”.

Responsabilii spun că, găptașul, un bărbat cu cetățenie dublă (MD și RO), în vârstă de 31 ani a fost reținut pentru stabilirea tuturor circumstanțelor asupra cazului.

sursa https://realitatea.md/foto-tentativa-de-transportare-ilicita-a-unei-arme-prevenita-de-vamesi-era-ascunsa-sub-hainele-unui-barbat/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!