Știri din Moldova

Bicicliștii anunță o mobilizare masivă și protest fără precedent

Moartea lui Valerian Railean, în vârstă de 12 ani, campion al Moldovei la ciclism juniori este o tragedie enormă care ne lasă fără putere și fără cuvinte, susține Alianța Biciclete Chișinău. Aceștia anunță că o mobilizare masivă a tuturor bicicliștilor și o acțiune de protest fără precedent.

„El și colegul lui au fost loviți în timp ce mergeau pe biciclete pe șoseaua Stăuceni trei zile în urmă. Trimitem sincere condoleanțe familiei.

Într-un astfel de moment este extrem de greu de făcut sau zis ceva. Dorim însă să ne canalizăm toată disperarea și furia în a ne mobiliza și cere odată și odată schimbări, înainte să fie următorul caz inevitabil.

De aceea, anunțăm o mobilizare masivă a tuturor bicicliștilor și o acțiune de protest fără precedent.
Revenim cu detalii curând, până când să păstrăm un moment de reculegere pentru acest băiat, care apropo, era campionul Moldovei la MTB juniori din acest an”, au anunțat aceștia.

Unul dintre băieții, loviți de o mașină la Stăuceni, s-a stins din viață. Băiatul se afla în comă de 2 zile. Anunțul trist a fost făcut de tatăl minorului.

Informație precedentă

Cei doi cicliști de 13 ani, loviți de o mașină ieri, în apropiere de comuna Stăuceni, sunt sportivi de performanță. Ambii sportivi sunt în viață și se află la spital, însă starea unuia dintre ei este evaluată ca fiind gravă – acesta se află în comă. Al doilea sportiv s-a ales cu o comoție cerebrală și cu clavicula fracturată. Federația de Ciclism din Republica Moldova și personal președintele acesteia, Igor Șorin, urmărește situația. „Incidentul este revoltător și necesită o anchetă completă din partea organelor de drept. Facem apel la Poliția rutieră, Ministerul Afacerilor Interne, autoritățile orașului Municipiului Chișinău, Guvernul Republicii Moldova să acorde atenție acestui accident și să ia măsuri. De asemenea, solicităm tuturor automobiliștilor să respecte regulile de circulație și să fie atenți pe drumuri. Viețile altor oameni și viitorul țării noastre depind de voi”, anunță Federația de Ciclism din Moldova.

sursa unimedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!