Știri din Hîncești

Camionul cu țigări de contrabandă oprit la postul vamal Leușeni

Un șofer de camion este cercetat penal pentru tentativă de contrabandă cu 12 600 pachete de țigări, după ce acestea au fost descoperite în locuri special amenajate în camionul său. Incidentul a avut loc în Republica Moldova, la postul vamal Leușeni, în data de 18 februarie curent.

Potrivit autorităților, mijlocul de transport de model “Scania R440” tranzita Republica Moldova, transportând marfă din Ucraina spre România, când a fost supus controlului nedistructiv. În urma scanării cu ajutorul scanerului aflat în dotarea vămii, funcționarii vamali au stabilit bănuieli rezonabile cu privire la prezența în podeaua camionului a locurilor special adaptate.

Ulterior, șoferul a fost oprit și controlat, iar în urma verificărilor efectuate de autorități, au fost descoperite cele 12 600 pachete de țigări, ascunse în locuri special amenajate în camion. În urma acestui incident, șoferul a fost reținut pentru tentativă de contrabandă, iar autoritățile continuă investigațiile în acest caz.

Contrabanda cu produse din tutun reprezintă o problemă majoră în multe țări din întreaga lume, având un impact negativ asupra economiei și sănătății publice. În plus, aceasta poate duce la pierderea veniturilor fiscale și la creșterea activității infracționale. Prin urmare, autoritățile din diferite țări desfășoară activități de monitorizare și verificare a mijloacelor de transport și a mărfurilor ce tranzitează granițele, în scopul de a preveni și combate contrabanda.

sursa Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!