Știri din Hîncești

Când vor fi finalizate lucrările pe traseul G100

În ultimii ani în Moldova s-au făcut mai multe progrese la reparaţii mai consistente de poduri şi drumuri, dar mai există în continuare excepţii care arată cum uneori, lucrările se desfăşoară atât de lent şi apatic, de parcă n-ar exista niciun termen limită şi munca la reparaţia drumurilor ar fi doar un hobby, făcut la voie. Un asemenea caz a fost raportat acum de Administraţia de Stat a Drumurilor, fiind vorba de traseul G100.

Traseul G100 uneşte magistrala R33, din zona orăşelului Lăpuşna, cu magistrala R34, între Sărata-Nouă şi Leova, trecând prin mai multe sate, printr-o zonă mai lipsită de infrastructură şi drumuri bune, cu localităţi mai izolate din această cauză.

Cei de la ASD au contractat reparaţia unei porţiuni de 3,15 km de traseu, încă în toamna anului 2021, iar acum, după 1 an şi jumătate, sau 20 de luni de la începutul lucrărilor, dacă e să fim mai exacţi, progresul e abia la 18%.

Prin urmare, inspectorii ASD au fost uimiţi să descopere în teren cât de departe de final sunt lucrările şi i-au transmis o sesizare antreprenorului care desfăşoară aceste lucrări. Scuza oferită pentru tergiversare a constat în condiţii meteo nefavorabile şi acumulări de ape pluviale în zona unde trebuiau să aibă loc lucrările.

Cei de la ASD au oferit un ultim termen de finalizare completă a lucrărilor, până la 31 iulie 2023, menţionându-se că o altă amânare nu va fi acceptată, iar în cazul în care drumul nu va fi gata până atunci, se vor aplica penalizările prevăzute în contract, iar drumul va fi recepţionat în starea de facto şi retransmis în reparaţie unor alţi eventuali antreprenori, printr-o nouă licitaţie. Deci, acum, timp de 2 luni şi jumătate, e nevoie să se facă peste 80% din lucrările la acest drum.

sursa PiataAuto

Corupția în învățământ: educăm generații de tineri deprinși de la școală cu mita și „plicurile”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!