Știri din HînceștiȘtiri din Moldova

Cele mai dăunătoare feluri de mâncare de pe masa de Anul Nou

Principala problemă în timpul sărbătorilor de Anul Nou este cantitatea de mâncare, precum și amestecarea diferitor feluri de mâncare. Specialiștii avertizează despre pericolele salatelor cu maioneză. Ar fi bine să înlocuim maioneza cu smântână, iaurt, ulei de măsline sau suc de lămâie. Șprote în ulei sunt considerate un alt fel de mâncare tradițională periculoasă de Anul Nou. „Peștele în sine nu este periculos – ceea ce este periculos este că se află în conserve, adică este în formă conservată de mult timp. Poate conține diverse concentrate care îi cresc termenul de valabilitate, diverși aditivi E, emulgatori”. Este recomandat de mănâncat pește proaspăt.

Produsele semifabricate sunt, de asemenea, un produs dăunător, acest lucru se datorează faptului că acestea conțin foarte puține substanțe utile.

Anterior, nutriționiștii Lauren Manaker și Laura Burak au numit regulile pentru cina perfectă pentru pierderea în greutate. Aceștia au sfătuit să micșorăm dimensiunea porțiilor de seară în primul rând, și să nu uităm că și alimentele sănătoase precum somonul, avocado și nucile pot fi foarte bogate în calorii, așa că nu trebuie abuzate.

Un alt fel de mâncare festivă, dar dăunătoare este Caviarul natural roșu și negru este cu siguranță util, dar consumul excesiv de acest deliciu poate duce o serie de patologii ale tractului gastrointestinal: pancreatită, colecistită, colelitiază.

Cel mai adesea, sandvișurile sunt făcute pe bază de pâine albă – aceștia sunt carbohidrați simpli, drojdie și zahăr, iar untul sunt grăsimi animale, pe care se pune caviar roșu cu multă sare. Pancreasului și ficatului nu este ușor să proceseze astfel de combinații cu enzime.

Salamurile sunt periculoase deoarece conțin multe grăsimi saturate, sare de nitriți, coloranți, conservanți, potențiatori de aromă și carne de proastă calitate. Un astfel de tratament suprasolicita activitatea tractului digestiv, provoacă disfuncționalități în digestie și umflare din cauza excesului de sare.

Se recomandă înlocuirea delicateselor din carne cu carne de pui, curcan sau vită la cuptor sau la gratar. Pentru un festin de noapte, fripturile de pește sunt ideale, sunt bogate în proteine ​​și sunt bine digerate, fără a lăsa o senzatie de greutate în stomac.

Pentru a nu lua exces de greutate în timpul sărbătorilor, încercați să nu mâncați în exces și să înlocuiți alimentele nesănătoase cu unele sănătoase:

Salamuri,Mezeluri – carne (pui sau curcan la cuptor);
maioneză – sosuri de casă;
dulciuri și prăjituri – fructe, deserturi vegane, nuci.

În noaptea de Revelion, este mai bine să mănânci salate și legume, fructe, cașcaval, gustări ușoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!