Cum va avea loc sfințirea bucatelor de sărbătoare

Conform situației pandemice din țară și ținând cont și de tradiția altor biserici ortodoxe, anul acesta Catedrala Sfinților Mari Voievozi din Hîncești vă așteptă să veniți pentru a sfinți cozonacul și celelalte bucate de sărbătoare și în ziua de sâmbătă, între orele 10:00 – 18:00 pentru a reduce din numărul de oameni prezenți chiar în noaptea învierii, deși aceasta va avea loc tradițional  începând cu ora 3:30 cu respectarea tuturor normelor.

HN24 a contactat și preotul din s.Buțeni care ne-a comunicat că Slujba și Sfințirea va avea loc tradițional, exact aceeași ne-a comunicat și preotul din s.Ciuciuleni. La Sărata Galbenă, în acest an, slujba de pomenire va fi după vechea tradiție, aranjarea merindelor va avea loc în afara bisericii, de-a lungul străzii Sf.Cuvioasă Parascheva (către școala muzicală) și către magazinul alimentar.Inspectoratul de Poliție Hîncești vă informează că respectarea măsurilor de sănătate publică rămâne în continuare #obligatorie pe întreg teritoriul țării!

?În pragul sărbătorilor Pascale,

✅desfășurarea activității cultelor religioase cu admiterea în interiorul lăcaşurilor de cult a unui număr limitat de persoane, astfel încât să fie asigurată o distanță de minimum 2m. între persoane

✅Purtarea obligatorie a măștii de protecție;

✅evitarea contactului și sărutarea obiectelor de cult;

✅dezinfectarea mîinilor

❗❗❗Sănătatea este o prioritate pentru noi toți!

Vă îndemnăm să respectați cu maximă responsabilitate măsurile recomandate de specialiști!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!