Drumul spre Vama Leușeni a fost blocat de fermieri

Fermierii ieșiți la protest au blocat drumul spre Punctul de trecere a frontierei Leușeni, transmite IPN.

„În atenția transportatorilor și călătorilor care intenționează să traverseze prin postul vamal Leușeni-Albița, în contextul protestelor organizate de fermieri, la această oră accesul vehiculelor către și dinspre postul vamal de frontieră Leușeni este blocat”, atenționează Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră.

Transportatorilor și călătorilor le este recomandat să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi: PVFI Sculeni, PVFI Costești sau PVFI Leova-Bumbăta (program de lucru 08:00-20:00).

În cadrul unei conferințe de presă, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, a declarat că nu a parvenit vreun demers din partea fermierilor care protestează. Acesta a mai spus că MAIA este deschis pentru dialog cu toți agricultorii.

Agricultorii care protestează au blocat și luni Punctul de trecere a frontierei Leușeni. După mai multe somări ale oamenilor legii, fermierii și-au retras unitățile de tehnică agricolă, deblocând vama aproape de miezul nopții.

sursa ipn.md

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!