DSE Hîncești recomandă măsuri preventive

MĂSURI PREVENTIVE ÎN PERIOADA DESFĂȘURĂRII CAMPANIEI DE RECOLTARE A CEREALELOR.

Începerea procesului de recoltare cu divizarea masivelor în sectoare cu aria de maxim 30 ha cu delimitarea acestora prin fâșii cosite cu lăţimea de minim 6 m şi fâșii arate cu lăţimea de minim 4 m, eliberate de paie şi resturi vegetale.

Asigurarea masivelor cu fâșii arate cu lăţimea de minim 4 m dea lungul drumurilor, căilor ferate adiacente şi fâşiilor forestiere. Tehnica agricolă, precum și tehnica cu motoare cu ardere internă antrenată în campania de recoltare se va dota cu instalaţii parascântei, stingătoare de incendiu și plapome din prelată. La depozitarea cerealelor se va asigura distanţa de la vârful mormanului până la elementele combustibile ale acoperișului,
corpurile de iluminat şi cablurile electrice de minim 0,5m.

Uscătoriile mobile se vor amplasa la o distanţă de minim 10 m de la clădirea depozitului de cereale. Stogurile şi stivele de nutreţ fibros se vor amplasa la distanţe de minim 15 m de la liniile de energie electrică, 20 m de la drumuri şi 50 m de la clădiri şi instalaţii. Interzicerea categorică a fumatului şi utilizarea focului deschis în lanuri, arii, mirişti, pe combine şi autovehicule ce transportă cereale şi paie sau la mai puţin de 100 m de punctele de recoltare şi depozitare a cerealelor. Interzicerea arderii paielor sau altor resturi de vegetație pe lanuri sau utilizarea focului deschis pentru distrugerea dăunătorilor pe mirişti.

În caz de urgență apelați 112.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!