Fiscul va desfășura acțiuni de monitorizare în comerțul cu flori și HoReCa

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) va desfășura pe 14 februarie acțiuni de monitorizare a contribuabililor care activează în domeniul comerțului cu flori și HoReCa (hotele, restaurante, cafenele), transmite MOLDPRES.

Acțiunile de monitorizare nu presupun efectuarea măsurilor de control la agenții economici, respectiv nu vor fi aplicate sancțiuni, a precizat SFS.

Verificările au drept obiectiv monitorizarea modului de respectare a legislației de către contribuabili, în scopul prevenirii nedocumentării tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control. „Monitorizarea contribuabililor vizați vine în contextul creșterii cererii acestor servicii cu ocazia sărbătorii Ziua îndrăgostiților, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor și taxelor aferente Bugetului public național”, a menționat SFS.

Autoritatea fiscală recomandă contribuabililor să se conformeze prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!