Știri din Hîncești

Împușcătură cu armă deținută ilegal și amenințări cu moartea în Mingir

În seara de 3 mai 2021, polițiștii IP Hîncești au fost alertați precum că, în localitatea Mingir din raionul Hîncești, un locuitor al raionului Hîncești, în vîrstă de 50 ani, cu permisiune a intrat într-o gospodărie și l-a amenințat cu moartea pe stăpîn și soția acestuia, ulterior efectuând o împușcătură în perete, după care a ieșit din casă și a plecat într-o direcție necunoscută.

Imediat la fața locului s-a deplasat polițiștii pentru a documenta cazul. La locul faptei, efectuându-se acțiuni de urmărire penală și acțiuni operative de investigații s-a stabilit că făptașul este rudă cu victimele (sunt cuscri).

În urma discuțiilor s-a stabilit că bărbatul a venit agitat și a impus victimele să apeleze la copii, în Italia. Totodată amenințîndu-i cu moartea cu arma, spunînd că după aceasta își pune capăt zilelor.

Ulterior, făptașul a fost convins de stăpînul case să nu o facă, după care a împușcat în perete. În urma investigațiilor, în peretele casei au fost depistate si ridicate alice de la armă letală cu țeavă lisă. Deasemenea s-a stabilit că bănuitul nu este deținător de arme, arma era deținută ilegal.

Pe acest caz, polițiștii au inițiat o cauză penală conform art. 155 Cod Penal al RM (Amenințare cu moartea). Bărbatul conlucrează cu polițiștii și își recunoaște vina. Acesta este cercetat în libertate. Informația a fost confirmată de către Ofițerul superior de presă al IP Hîncești, Cristina Vicol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!