Încă un incendiu la Hîncești ! Stăpîna a decedat în urma intoxicării cu monoxid de carbon

 

   

  

La 25 februarie 2018 la ora 19:35 la Inspectoratul de Poliție Hîncești a fost primit anunțul despre producerea incendiului cu deces în sectorul locativ, casa de locuit pe adresa or. Hîncești str. M. Eminescu 96.

Cet. L. Petru, rugat anterior de către N. G să-i ajute la tăiat lemne, a intrat la ultima în gospodărie, respectiv, în casă, unde a găsit locuința inundată de fum iar stăpîna casei zăcea în dormitor pe patul de dormit fără semne de viață. Deja în jurul orei 19:10 acesta, încurajat și împreună cu alți vecini au telefonat la poliție. A fost nevoie doar de aerisirea locuinței pentru că incendiul s-a autostins.

La fața locului s-a constatat că incendiul s-a produs în antreu, jos, la gura sobei de încălzit, unde au ars aproximativ un sac de peleți pe o suprafață de 1m2 inundînd aceste două încăperi (antreul și dormitorul) cu fum. Camera de ardere a sobei era încărcată în exces cu aceiași peleți (care cresc în volum la ardere și, probabil a căzut jăratec peste peleții pregătiți la gura sobei). Stăpîna a decedat (în dormitor) în urma intoxicării cu monoxid de carbon, urme de moarte violentă nu au fost depistate. Din spusele martorilor cet. N G  locuia de una singură, avea probleme de sănătate însă consuma abuziv băuturi alcoolice. Cauza izbucnirii incendiului este aceiași, ca în primul caz încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei de încălzit.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=K2PHOidJRoQ[/embedyt]

 

Aşa după cum rezultă din datele statistice, în perioada sezonului rece, cele mai frecvente cazuri de izbucnire a incendiilor se înregistrează în sectorul locativ. Pericolul de izbucnire a incendiilor creşte, ca urmare a exploatării necorespunzătoare a sistemelor de încălzire (sobelor defecte, reşourilor electrice cu element deschis), a coşurilor de evacuare a fumului defecte sau necurăţate, a instalaţiilor şi a aparatelor electrice utilizate cu defecţiuni, improvizaţii sau care solicită excesiv reţeaua de distribuţie a curentului electric, a chibriturilor sau brichetelor lăsate laîndemâna copiilor, cenuşa cu jar aruncată la întâmplare în apropierea construcţiilor sau furajelor, a fumatului în locuri necorespunzătoare sau în pat.

Pe fondul acestor neglijenţe, unele inconştiente, s-auprodus incendii de care se fac vinovaţi cei care consideră, în mod eronat, faptul că, dacă „nu s-a întâmplat nimic ani de zile, de ce să se întâmple tocmai acum?!”

Astfel, una din cauzele izbucnirii incendiilor este exploatarea necorespunzătoare a sobelor şi a mijloacelor de încălzire cu combustibil solid.

Secția de Apărare Împotriva Incendiilor a Direcției Situații Excepționale Hîncești Vă atenţionează despre pericolul de izbucnire a incendiilor pe parcursul întregii perioade de încălzire a locuinţelor şi despre faptul că doar atenţia şi responsabilitatea dvs vă poate asigura un trai liniştit.

Mulțumim patronii noștri: Alexandru Gomaniuc,Alina Sevastian,Sergiu Brăguță,Nina Cotovanu,Vlada Țoncu,Marina Dubceac,Alexandru Botnari.Alina Ochișor,Familia Panfil. Doina,Crina Ciobanu,Alina Vivat,Rodjero Svetlana,Luminița Smoleanic,Ion,Doina,Ana Cichi,Marianna Cociu,Nicolae și Cristina Iusco,MY KL,Marina Grițuc. Susține echipa HN24

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!