Izolatorul de Detenție Provizorie a IP Hîncești a fost inaugurat după reparație.

 

Izolatorul de Detenție Provizorie a Inspectoratului de Poliție Hîncești a fost inaugurat, după reparație. Edificiul a fost renovat și dotat în conformitate cu cerințele europene în cadrul Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției.

La redeschiderea Izolatorului a participat Secretarul de Stat al MAI, dl. Ianuș Erhan, conducerea IGP, dl. Gheorghe Balan, avocatul poporului dl. Mihai Cotorobai, procurorul-șef al raionului Hîncești, dl. Remus Moroz, reprezentanții societății civile și angajații Inspectoratului de Poliție Hîncești.

La moment izolatorul de detenție provizorie este dotat cu sistem de monitorizare video, sistem de comunicare internă cu celula, sistem de radioficare, de securitate antiincendiară, sistem de protecție de valori umane, dar și alte condiții, inclusiv ce țin de igiena personală, care vor asigura detențiile persoanelor, cu respectarea strictă a drepturilor acestora.

Important este faptul că aceste renovări și modernizări ne va permite să asigurăm deținerea persoanelor în funcție de diferite criterii de orientare sau convingeri, inclusiv religioase. La fel, sunt create condiții decente si pentru persoanele cu dizabilități.. Totodată, la renovarea au fost luate în considerație și persoanele care suferă de anumite fobii, cum ar fi cea de spațiu închis (claustrofobie), ușile celulelor fiind construite din sticlă transparentă pentru a nu le crea disconfort psihologic.

Îmbunătățirea condițiilor de detenție a persoanelor în cadrul spațiilor de detenție ale Poliției a constituit întotdeauna una din responsabilitățile majore ale statului.
Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, oameni în picioare, costum şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: interior

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni stând jos, ecran, masă, sediu şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, interior

Este posibil ca imaginea să conţină: interior

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni în picioare, costum şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: interior

 

Mulțumim persoanelor care ne susțin: Nina Cotovanu, Luminița Smoleanic, Raphael Leontin Mircea,Lia Aminov, Marian Ion.Valeriu Nacu,Silvia Braga,Alina Bagrin, Lara Prochina,Elena Cociu. Sergiu Dan. Mihail Vremea, Inga Ungureanu, Vasile Cioara, Anastasia R.

Donează pentru HN24 Susține activitatea noastră

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!