La Cărpineni un bărbat și-a înjunghiat cu un cuțit amicul de pahar

La 20 februarie 2021, în jurul orei 21:35 a parvenit, în Serviciul de Gardă a IP Hîncești, un apel telefonic de la o locuitoare al raionului Hîncești, în vârstă de 34 ani. Care a comunicat că la domiciliu, vecinul său a fost înjunghiat cu cuțitul, de un consătean.

Imediat la fața locului s-au deplasat angajații poliției pentru a documenta cazul. S-a stabilit că pe parcursul zilei, de 20 februarie, la domiciliul, unui locuitor al raionului Hîncești, în vârstă de 44 ani, împreună cu doi consăteni, în vârstă de 44 și 52 ani au consumat băuturi alcoolice.În urma unui conflict apărut spontan, bărbatul de 52 ani, a luat de pe masă un cuțit de bucătărie și i-a aplicat o lovitură în spate, stăpînului casei.

După ce a avut loc fapta, al treilea bărbat a mers acasă și i-a comunicat soției sale, să anunțe poliția și ambulanța. La fața locului efectuându-se acțiuni de urmărire penală și de investigații, a fost reținut făptuitorul, în vârstă de 52 ani, care anterior a mai săvîrșit o infracțiune și anume un viol, care a avut loc, în luna ianuarie 2021, la domiciliul, unei femei, în vârstă de 66 ani, locuitoare al raionului Hîncești. Pe acest fapt, Polițiștii Inspectoratului de Poliție Hîncești au inițiat o cauză penală, în baza art. 172 al (1) Cod Penal al RM.

Fiindu-i aplicată măsură preventivă ,,arest la domiciliu”, de către Jucătoria Hincesti, bărbatul fiind dotat cu o brățară electronică. Făpuitorul a încălcat de 2 ori măsura aplicată, deteriorînd dispozitivul și plecînd de la domiciliu. La 22 februarie 2021, Judecătoria Hîncești, urma să examineze demersul cu privire la schimbarea măsurii, cu aplicarea unei măsuri mai aspre.

Pentru fapta comisă, la 20 februarie, bănuitul și-a recunoscut vina. Conform art. 166 CPP al RM, a fost reținut . Totodată a fost pornită o cauză penală, în baza art. 27/145 al (1) Cod Penal al RM (tentativă de omor). Victima se află la spital, în stare gravă, fiindu-i lezate organele interne. Poliția investighează toate circumstanțele. Informația a fost confirmată de către Ofițerul superior de presă al IP Hîncești, Cristina Vicol.

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!