La Hîncești a avut loc instruirea tinerilor privind orientarea profesională

Ieri, 30 martie 2022, în incinta Consiliului Raional Hîncești s-a desfășurat trainingul de instruire a tinerilor privind orientarea profesională și ghidarea în carieră , activitate foarte importantă pentru tinerii absolvenți ai ciclului liceal și profesional tehnic din raionul Hîncești, activitatea dată având ca scop instruirea și susținera tinerilor în proiectarea unei cariere de succes și de integrare în mediul socio-economic.

La activitate au fost prezenți Președintele Raionului în persoana dlui. Iurie Levinschi , dna. Valentina Tonu, Șef, Direcția Învățămînt Hîncești, dl. Vladislav Ciubotaru , Șef, Direcția Ocupării Forței de Muncă Hîncești, dna. Natalia Vătămanu, specialist principal (în probeleme de tineret și sport) în cadrul Consiliului Raional Hîncești, dl. Ion Croitoru, managerul I.P ,,Centrul Raional de Tineret Hîncești’’, dna. Elena Mihaile specialist în cadrul Biroului de Probațiune Hîncești.

În cadrul activității tinerii au făcut cunoștință cu formula deciziei pentru cariera profesională prezentată de Aida Cotruță, manager Centrul de Ghidare în cariera și relații cu piața muncii USM și au aflat mai multe detalii în aspectele juridice ale legislației muncii oferite de Radu Nazaria, Șef, Inspecția teritorială Cimișlia, subdiviziune teritorială a Inspectoratului de Stat a Muncii.

Trainingul a culminat cu o sesiune de discuții, recomandări și întrebari adresate experților. La finalul activității au fost realizate și totalurile unei activități din cadrul unui proiect comun, proiectul ,, Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate incluzivă , durabilă și inovativă (Go Youth+)’. Acest proiect este inițiat de Asociația de Cultură Juridică Henri Capitant Moldova în colaborare cu Consiliul Raional Hîncești. La acest eveniment președintele Asociației precum și Secretarul General al Asociației totodată directorul proiectului dna. Olesea Plotnic și dl. Dorin Cimil împreună cu dl. Președinte Iurie Levinschi și dna. Irina Strajescu, Director Executiv, Fundația Moldcell au îmînat diplome pentru toți participanții care au fost instruiți în perioada 12 februarie – 27 martie în s.Mingir în cadrul acestui proiect.

Elaborat: Specialist principal (în probeleme de tineret și sport) în cadrul Consiliului Raional Hîncești

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!