Știri din Moldova

Lot de ouă retras din comerț după ce a fost depistată Salmonella

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Vă informează că operatorul din domeniul alimentar SRL „Aviton Agro”a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a ouălor pentru consum uman suspecte la contaminare cu Salmonella Enteritidis.

Motivul rechemării:  Nerespectarea cerințelor sanitar-veterinare privind marcarea și plasarea pe piaţă a ouălor, obţinute de la găini ouătoare pozitive la Salmonella (S.Enteritidis).

Denumire produs: Ouă pentru consum uman.

Codul producătorului:  3MD TR 027.

Producător/origine:  SRL „Aviton Agro”, r. Taraclia s. Valea Perjei.

Persoanele care au achiziționat ouă de la producătorul dat sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate în baza bunului fiscal. 

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață.  

Pentru informații suplimentare, puteți contacta administrația SRL „Aviton Agro” la nr. de telefon +373 029 147 895. 

Acțiunea este în desfășurare.

Sursa: https://sinteza.org/2023/02/14/ansa-un-lot-de-oua-de-gaina-va-fi-retras-din-comert-dupa-ce-a-fost-depistata-salmonella-consumatorii-pot-returna-produsul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!