Minoră din raionul Hîncești abuzată sexual de mai mult timp de către tatăl ei

 

 

 

 

La 21 februarie 2019, ora 16:10, în Serviciul de Gardă a IP Hîncești a parvenit informația telefonică de la un locuitor al raionului Hîncești, în vîrstă de 22 ani, care a declarat că prietena lui minoră în vîrstă de 14 ani este abuzată sexual de mai mult timp de către tatăl ei, în vîrstă de 39 ani.

La fața locului s-a deplasat grupa operativă și de urmărire penală în plină componență și conducerea IP Hînceşti. În cadrul cercetării circumstanțelor cazului dat, s-a stabilit că din declarațiile minorei, ea a fost agresată sexual pe parcurs a 2 ani de către tatăl ei.  Despre fapta dată, minora a comunicat prietenului ei care se afla după Hotarele R. Moldova, și care a revenit la 21.02.2019, apelînd imediat Serviciul 112.

Mama minorei este plecată la muncă peste hotare și nu cunoștea despre cele întîmplate. Bănuitul a fost reținut în baza art. 166 Cod Procedură Penală al RM. Inspectoratul de Poliție Hîncești a inițiat o cauză penală. La moment, de către membrii grupei operative și de urmărire penală se întreprind acțiuni întru stabilirea tuturor circumstanțelor. A fost inițiată o cauză penală conform art. 171 alin. 2 lit. (b) și (b1) Cod Penal al Republicii Moldova

Cazul este gestionat de Procuratura raionului Hîncești. Informația a fost confirmată de către Ofițerul de Presă al IP Hîncești, Cristina Vicol.

    

Mulțumim persoanelor care ne susțin: Mihail Cojocaru, Alexandru Gomaniuc,Alina Sevastian,Nina Cotovanu,Alexandru Botnari.Andrei Șendrea,Luminița Smoleanic,Maria Moisei,Mariana Cociu,Raphael Leontin Mircea.

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!