Moldova iese din stare de urgență și ridică toate restricțiile

După doi ani, starea de urgență în sănătate în publică este anulată. Astfel, toate restricțiile urmează să fie ridicate începând de mâine 16 aprilie. Astăzi a avut loc ultima ședință a Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică (CNESP).

„Purtarea măștilor de protecție nu va mai fi obligatorie, dar se recomandă utilizarea acestora în continuare, în spațiile închise și transportul public”, se menționează într-un comunicat al Guvernului.

De asemenea, este important să fie respectate în continuare regulile de igienă a mâinilor, cele de igienă respiratorie, dar și conduita socială responsabilă în cazul apariției simptomelor de infecții respiratorii.

„Astăzi, a avut loc ultima ședință a Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică (CNESP) în care s-a decis anularea stării de urgență în sănătate publică care a fost cea mai lungă în istoria țării noastre – circa 2 ani.

Au fost 2 ani grei, cu mult efort, muncă a multor oameni, emoții, lacrimi, restricții, lockdown-ri, dor, stres, durere și pierderi. 11470 de pierderi de vieți omenești a fost prețul. Au decedat la datorie colegii noștri. Fiecare familie a pierdut pe cineva drag, fie rude sau prieteni. Fiecare familie s-a confruntat cu această boală de nesuferit.

Vreau să mulțumesc echipei Ministerului Sănătății care doi ani a lucrat într-un ritm extraordinar de intens și stresant, prin contribuția lor aducând mai aproape ziua de astăzi. Și vreau să mă închin în fața colegilor mei medici, asistenți, felceri de pe ambulanțe, infirmiere care zi de zi își făceau datoria și luptau pentru a salva cât mai multe vieți, cu riscul de a o pierde pe propria. Lumină multă acolo sus colegilor care au plecat dintre noi….

Vă doresc tuturora sănătate căci într-adevăr “e cea mai scumpă dintre toate”. Și sper că am ieșit din această perioadă grea cu lecția învățată – să avem grijă de sănătatea noastră și celor dragi, să prevenim decât să ajungem să tratăm, să ne pese. Vă încurajez să purtați mască în continuare în spațiile aglomerate, în orice magazin – mare sau mic, în transportul public, astfel ca niciodată să nu mai trecem prin ce am trecut și cine încă nu s- vaccinat, să o facă fără întârziere. Fiți sănătoși”, a scris pe Facebook ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

sursa https://replicamedia.md/ro/article/Y2OO4m9X9/ultima-ora-dupa-doi-ani-r-moldova-iese-din-stare-de-urgenta-in-sanatate-in-publica-si-ridica-toate-restrictiile.html?utm_source=RSS&utm_medium=MicroService&utm_campaign=google_analytics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!