Pensionară amendată de primăria Hîncești pentru că nu îi ajunge pensia

Articol de autor: Andrei Culicov.

O pensionară din Hîncești, a fost astăzi amendată cu 2100 lei de către Primăria Hîncești și de către membrii comisiei administrative. Cauza ? una foarte banală, comerțul stradal.  Parcă totul e clar până aici, dar haideți să intrăm în esență. Pe doamna Natalia, adică mama mea, am găsit-o acasă alegând niște nuci, cu lacrimi în ochi, ce faci mamă și de ce plângi ? era o întrebare firească care poate să o dea orice copil. Mama mi-a povestit că azi a fost amendată cu 2100 lei pentru că vindea, petrunjel, borș acru, și ce mai are pe acasă, sigur că nu de foaie verde, dar chiar din motivul că pensia de 930 de lei nui îi ajunge nici măcar pentru strictul necesar. Astfel pentru amenda care a primit-o azi, trebuie să achite în jumate dacă respectă termenul, iar ca să aibă cu ce întoarce banii împrumutați a început a alege miez de nucă.  Tot ea mi-a mai spus că degrabă nu mai vine la nepoței, care sunt doi, iar bunica mereu le aducea biscuiți, sucuri,  pentru că are de achitat datoria pe amendă iar bani nu mai are.
Acum, să intervenim în actul de constatare. Patraș Nicolae, agent constatator din cadrul primăriei Hîncești cumva se face că acționează selectiv, apare o întrebare stranie… De ce persoanele sunt alese ? din câte persoane comercializează pe str. Chișinăului a ales doar două persoane. pe mama mea, și încă o doamnă.  Straniu nu ?
Sper, și vreau să cred că nu are nici o legătură cu relația mea cu Primăria Hîncești. și primarul orașului, pe care în cei 3 ani cât HN24 le arăta activitățile, nu îi deranja nimic, iar după ce s-au răcit relațiile HN24 este  marginalizat în diferite activități.

Vă reamintesc, că de când e  Hîncești-ul pe acest loc se comercializa, de la asta și a început istoria localității noastre unde era la răscruce de drumuri, și țăranii pe atunci vindeau.

De ce persoanele care activează în cadrul Primăriei Hîncești. nu lucrează și nu le apără drepturile locuitorilor ? De ce ? o instituție care trebuie să ajute, mai degrabă îngroapă. De ce? nu se luptă cu cauza, pentru care oamenii vin în stradă să își vândă marfa, de ce se acționează pe consecințe ?

Oare nu e clar, că oamenii care vând nu o fac de bună voie și de viață bună ?  Dacă nu puteți lupta cu cauza, creeați condiții acestor oameni, da nu îi amendați și alungați din unicul loc unde pot să mai câștige niște bani pentru trai.  Sincer să fiu, îmi pare rău de această situație, și nu din cauza că e mama mea, dar din cauza că asta se poate întâmpla cu orice mamă.

Iată și cei care au constatat și amendat.
Nicolae Patraș (agent constatator) Eugenia Plăcintă (vicepreședintele comisiei) Olga Moraru (președintele comisiei) Nicolae Bulat (secretar responsabil) și consilierii municipali Ștefan Chiriac, Victor Loghin, Adrian Tașcă și Ion Olărescu.
Domnilor consilieri, ce faceți voi ? ce faceți cu oamenii care trebuie să îi înțelegeți ? cumva să le reprezentați drepturile ? la ce v-ați  gândit când ați semnat acest document de amendare ? Trist, foarte trist…toți care ați participat la această fărădelege din punct de vedere a omeniei, nu a legilor…pentru că întîi a apărut omul după care legile voastre, sănătate vouă și numai bine…eu am să mai revin la subiect.

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!