Știri din Hîncești

Percheziții la Hâncești. Patru funcționari cercetați de oamenii legii

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii CNA, desfășoară astăzi opt percheziții, ce vizează patru funcționari din Hâncești, care ar fi pretins și primit ilegal sume de bani pentru eliberarea documentelor destinate recepției finale a unor bunuri imobile, în Hâncești și Ialoveni.

Schema infracțională de legalizare a construcțiilor vizează pe moment opt persoane, care urmează a fi audiate în calitate de bănuit. Dintre acestea, patru sunt funcționari din administrația publică locală din Hâncești, cercetate pentru corupere pasivă, trafic de influență și abuz de serviciu – infracțiuni care ar fi fost comise începând din 2020, se precizează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Mai exact, potrivit materialelor administrate de procurorii PCCOCS și ofițerii CNA, persoane publice din cadrul administrației publice locale Hâncești, de comun cu specialiști atestați în domeniul construcțiilor, ar fi creat o schemă infracțională, potrivit căreia, sistematic au pretins și primit mijloace bănești în vederea recepționării finale a bunurilor imobile, din raza teritorială a raioanelor Hâncești și Ialoveni.

Imobilele vizate însă erau edificate anterior, iar în alte cazuri – cu anumite abateri.

Investigațiile acestui caz continuă.

sursa Jurnal.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!