Perioada de prohibiție la pescuit în anul 2021

Perioada de prohibiție la pescuit în anul 2021. În scopul reproducerii,protecției,restabilirii și conservării resurselor biologice acvatice,Agenția de Mediu,la propunerea instituțiilor de profil, prin Ordinul Nr.11 din23 martie 2021, a stabilit perioada de prohibiție a pescuitului pentru toate obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova de la 1 aprilie 2021 pînă la 14 iunie 2021 inclusiv(75 de zile).

Astfel,în timpul prohibiției se interzice:pescuitul și aflarea în obiectivul acvatic sau în preajma acestuia cu unelte de pescuit.

Totodată,Agenția de Mediu atrage atenția că în obiectivele acvatice piscicole naturale se interzice în cursul anului pescuitul:

a)Speciilor incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

b)Cegăii și hibrizilor de sturioni.

c)Păstrăvului și anghilei.

d)Morunașului(în bazinul fluviului Nistru).

În acelaș timp I.P.M.Hîncești, în perioada de prohibiție la pescuit v-a  organiza razii întru asigurarea respectării legislației privind protecția resurselor piscicole și contracararea braconajului piscicol ,cu aplicarea de amenzi contravenționale persoanelor fizice și juridice care vor încălca regulile de protecție a resurselor piscicole și regulile de pescuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!