Peste 35cm stratul de zăpadă și situația la moment în Hîncești

 

 

 

La acest moment în municipiul Hîncești stratul de zăpadă a ajuns la 35cm și încă continuă să ningă, străzile principale sunt curățate însă se curculă cu dificulatate. Pe celelalte străzi se efectuiază lucrări de deszăpezire. Toți cei 40 de muncitori de la întreprinderea municipală Regia Ara, sunt implicați în lucrări de înlăturare a zăpezii încă de la miezul nopții și lucrează până în prezent.

Primarul mun.Hîncești A.Botnari a declarat pentru HN24 că la moment se află în teritoriu pentru monitorizarea și inspectarea lucrărilor, tot odată au fost atrase și alte unități tehnice adiționale pentru deszăpezire: MULT STIMATI HINCESTENI ! INSPECTIND SITUATIA EXEPTIONALA PE ORAS…LA MOMENT STRAZILE CENTRALE SINT DEBLOCATE …LUCREAZA VREO 40 OAMENI CARE CURATA TOTODATA AVEM VREO 8 UNITATI TEHNICE CARE E REPARTIZATE PE DIFERITE REGIUNI A ORASULUI…VREAU SA ADUC MULTUMIRE D. CEBOTARI VALERIU …BAD PRIM S.R.L. CA A VENIT IN AJUTOR CU 3 UNITATI TEHNICA SPECIALA CA FACEM FATA ! VREAU SA AVETI INCREDERE CA VOM AJUNGE PE TOATE STRAZILE …DAR E FOARTE COMPLICAT CU ACESTE NINSORI AMBUNDENTE…

Potrivit Inspectoratului de Poliție Hîncești la acest moment s-au produs 4 accidente rutiere, 2 pe strada 31 august din Hîncești, un accident pe traseul Fundul Galbenei-Ialoveni și unul pe sectorul Lăpușna-Pașcani. Școlile și Grădinițile activează în regim normal, deconectări de energie electrică nu au avut loc.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează ! În perioada 11.01.2019 – 12.01.2019 pe teritoriul țării se prevăd condiții meteo complicate: vor cădea precipitații puternice (15-20 l/m2, izolat de pînă la 25 l/m2 ): -pe 10 ianuarie predominant sub formă de zăpadă, în jumătatea de sud sub formă de ploaie și lapoviță, -pe 11 ianuarie sub formă de zăpadă. Temporar va viscoli, se vor forma pe drumuri troiene, pe firele electrice și crengi depuneri de lapoviță și polei. Vântul nord-vestic se va intensnifica pe 11 ianuarie de până la 15-20 m/s. 

Fotografia postată de Alexandru Botnari.

Fotografia postată de Alexandru Botnari.

Fotografia postată de Alexandru Botnari.

    

Mulțumim persoanelor care ne susțin: Mihail Cojocaru, Alexandru Gomaniuc,Alina Sevastian,Sergiu Brăguță,Nina Cotovanu,Vlada Țoncu,Marina Dubceac,Alexandru Botnari.Alina Ochișor,Familia Panfil. Doina,Crina Ciobanu,Alina Vivat,Rodjero Svetlana,Luminița Smoleanic,Ion,Doina,Ana Cichi,Marianna Cociu,Nicolae și Elena.

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!