Premii unice pentru Pompierii din Mingir

Potrivit dispoziției nr64-p din 16 aprilie 2021 cu privire la acordarea premiilor unice și implicarea profesională de voluntariat și interes comunitar Primăria comunei Mingir a decis:
Se acordă premii unice cu prilejul Zilei Salvatorului, marcată anual la 5 aprilie, în mărime de un salariu de funcție.  Astfel conform deciziei, 3 pompieri vor primi premii unice în mărime de un salariu de funcție. HN24 vă reamintește că  pe 16 iulie 2019 în localitatea Mingir, raionul Hâncești, autorităţile publice locale susţinute de IGSU au deschis un nou post voluntar de salvatori şi pompieri. La evenimentul oficial de deschidere a participat conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu şi reprezentanţii autorităţilor publice.

Şeful Inspectoratului a menţionat importanţa staţiilor voluntare în localităţile ţării noastre, întrucât acestea oferă siguranţă, dar şi forţa primară de intervenţie până la venirea echipajelor profesioniste. Potrivit autorităţilor în urma activităţii noului post de pompieri peste 1480 de gospodării în care trăiesc 5000 de oameni se pot bucura de securitate şi siguranţă. Pompierii vor interveni la lichidarea incendiilor, dar şi prevenirea altor situaţii excepţionale.

Noii salvatori civili, aleşi din rândul localnicilor au fost deja instruiţi de pompierii profesionişti şi începând de astăzi pot interveni în situaţii de risc. Mai mult, IGSU a oferit o autospecială de intervenţie la incendii, dar şi echipament specializat. Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI în ţara noastră sunt peste 50 de posturi de salvatori, care au fost deschise în localităţile rurale, iar pompierii civili pot interveni primii, reducând timpul de răspuns în caz de incendii şi alte situaţii excepţionale.

Un nou post voluntar de salvatori şi pompieri deschis la Mingir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!