Programul activităţilor de 9 mai

 

 

 

      

Dragi hînceșteni! Pe data de 9 mai pe întregul continent european se marchează   Ziua Victoriei- zi în care a  fost închisă ultima filă din cel mai sîngeros  măcel al  secolului XX.   Azi, pe timp de pace, credem în realizarea unui viitor mai bun,așteptăm echilibrul social și politic care să  ne asigure nouă,tuturor, pace și bunăstare.În aceste timpuri  neclare, bîntuite de  conflicte,dezbinări politice,incertitudini  de la noi toți se cere să  demonstrăm maturitate civică, să manifestăm  toleranță și înțelegere, să  ne consolidăm  eforturile și aspirațiile în numele națiunii noastre și a viitorului ei.

Numai atunci vom fi tari și  invincibili cînd vom construi  împreună o țară puternică, o societate  prosperă, în care valorile democratice vor fi mai presus ca orice.În această ordine de idei, vă îndemn pe toți, dragi hînceșteni, să   fim întotdeauna  alături, să muncim împreună pentru binele orașului nostru,pe care îl  dorim prosper și  european.

 Pe 9 mai sărbătorim nu doar Ziua Victoriei,dar  și Ziua Europei – sărbătoare a păcii, unității și toleranței –  valori pe care le împărtășim și le prețuim și noi și pe care le promovează  autoritățile noastre raionale.Împletite strîns aceste două sărbători  asigură dăinuirea în timp a tot ce înseamnă  trecut, viitor, istorie.Dragi hînceșteni! Vă felicit cu prilejul Zilei Victoriei și a Zilei Europei  și Vă doresc tuturor  cer senin, pace în case și în sufletele  Dvs, ani lungi și  bunăstare binemeritată și Vă invităm să participați la activitățile consacrate acestor sărbători.

Programul

activităţilor de Ziua Victoriei

9 mai 2019

Ora

Denumirea manifestării

Locul petrecerii

9.00-10.00

Muzică patriotică

Piaţa Suveranităţii

9.30-10.00

Aranjarea coloanelor

Piaţa Suveranităţii

10.00 – 10.45

Mitingul solemn consacrat Zilei Victoriei:

Piaţa Suveranităţii

10.45 – 10.50

Depunere de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt de către oficialităţi

10.50 -11.00

Deplasarea coloanelor spre Memorial

Piaţa Suveranităţii

11.00-11.30

I. Deschiderea oficială a Memorialului în urma lucrărilor de reconstrucţie

II.Sfinţirea Memorialului

III.Depunerea de flori la Memorial

Memorialul eroilor căzuţi

12.00-13.00

Masă de pomenire

LT „M. Lomonosov”

 

Cu profund respect,

Ion Ciubuc, primar-interimar

Mulțumim persoanelor care ne susțin: Mihail Cojocaru, Alexandru Gomaniuc,Alina Sevastian,Nina Cotovanu,Alexandru Botnari.Andrei Șendrea,Luminița Smoleanic,Maria Moisei,Mariana Cociu,Raphael Leontin Mircea.Silvia Braga.Lia Aminov.Olguța Codreanu.

Apreciază Munca Noastră !Susține echipa hn24 Fii Șeful Nostru !