Razii de verificare a regulilor de vânătoare și combaterea braconajului

Politiștii_IP_Hîncești desfășoară razii în vederea verificării #respectării_regulilor_de_vânătoare și #combaterii_braconajului și #tăierii_ilicite de arbori

⚠️ Astfel, 5#colective_vânătorești – 2️⃣5 vânători – au fost verificați privind #respectarea_cotei stabilite de recoltare, #regulilor și #termenilor de vânătoare, deținerea #fișei_de_recoltare, #carnetului_de_vânător și #permisului_de_armă valabil.

❗❗❗În urma raziilor desfășurate a fost întocmit 1 proces verbal conform art. 362 alin.3 Cod Contravențional al RM și o armă a fost ridicată.

🛂 În această ordine de idei, reamintim principalele #reguli_de_securitate la vânătoare:

📌 #posesorul armei de vânătoare este responsabil de păstrarea corectă a armei și munițiilor;

📌 #arma poate fi purtată numai de către titularul permisului de armă;

📌 #posesorul armei de vânătoare este obligat să asigure integritatea armei și munițiilor aferente conform legislației în vigoare și actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne;

📌 #este_interzisă_tragerea și aflarea cu arma încărcată în localități sau în apropierea lor;

📌 #se_interzice categoric folosirea armelor cu defecte tehnice.

#Inspectoratul_de_poliție_Hincesti mizează pe #bunul_simț și manifestarea unei #responsabilități_sporite a vânătorilor în vederea respectării cerințelor esențiale de securitate în procesul mânuirii armelor de foc, precum și respectării regulilor de vânătoare pentru evitarea unor eventuale incidente și delicte.

#Vânatul fără autorizația corespunzătoare fie în perioada interzisă, fie în locurile interzise, fie cu unelte și metode nepermise (#braconajul), fie cu folosirea situației de serviciu, dacă acesta a cauzat daune ce depășesc 2️⃣0️⃣0️⃣ de unități convenționale, se pedepsește conform articolului 2️⃣3️⃣3️⃣ al Codului Penal al RM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!